Τυρόψωμο
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι σταρένιο
1 φακελλάκι μαγιά ή 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
1/4 φλυτζάνι νερό χλιαρό
τρίμματα φέτας ή άλλων λευκών τυριών
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ελάχιστη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζετε σε ένα μπωλάκι την μαγιά με το νερό
-Ανακατεύετε και αφήνετε να αφρίσει
-Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι και ρίχνετε εκεί τη μαγιά
-Προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη
-Ζυμώνετε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μία ζύμη μαλακή
-Σκεπάζετε ή με μία πετσέτα ή με διαφάνια αλειμμένη με λίγο λάδι
-Αφήνετε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει
-Μόλις φουσκώσει ξαναζυμώνετε 2-3 φορές και κόβετε 8-10 κομματάκια
-Ανοίγετε το κάθε φύλλο σε μέγεθος σελίδας τετραδίου, το αλοίφετε με
λίγο λάδι και γεμίζετε με τρίμματα φέτας ή άλλων λευκών τυριών
-Το διπλώνετε στα δύο και τηγανίζετε
No comments:
Post a Comment