Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τους αφαιρείτε τις άκρες
-Με ένα μαχαίρι και με ένα κουταλάκι κόβετε και αφαιρείτε προσετικά την ψίχα αφήνοντας το κολοκύθι κενό στην μέση σαν σωλήνα
-Φυλάτε την ψίχα σε ένα πιάτο
-Βάζετε το 1 φλυτζάνι λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί
-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν
-Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πηρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε το τοματάκι,το σκόρδο,τον μαϊντανό και τον δυόσμο
-Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά
-Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε
-Παίρνετε τη γέμιση με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα κολοκύθια
-Βράζετε σε ένα μπρίκι νερό και διαλύετε εκεί τον πελτέ
-Περιχύνετε τα κολοκύθια με τον διαλυμένο πελτέ και με το υπόλοιπο λάδι
-Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά
-Βγάζετε το αλουμινόχαρτο
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 30 λεπτά
-Με ένα μαχαίρι και με ένα κουταλάκι κόβετε και αφαιρείτε προσετικά την ψίχα αφήνοντας το κολοκύθι κενό στην μέση σαν σωλήνα
-Φυλάτε την ψίχα σε ένα πιάτο
-Βάζετε το 1 φλυτζάνι λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί
-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν
-Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πηρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε το τοματάκι,το σκόρδο,τον μαϊντανό και τον δυόσμο
-Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά
-Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε
-Παίρνετε τη γέμιση με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα κολοκύθια
-Βράζετε σε ένα μπρίκι νερό και διαλύετε εκεί τον πελτέ
-Περιχύνετε τα κολοκύθια με τον διαλυμένο πελτέ και με το υπόλοιπο λάδι
-Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά
-Βγάζετε το αλουμινόχαρτο
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 30 λεπτά
No comments:
Post a Comment