Monday, June 8, 2015

"HEAVEN KNOWS WHAΤ": Ο ΒΥΘΟΣ TOY ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ...
Περιοριζόμενο σ’ ένα μικρό χρονικό διάστημα της ζωής της πρωταγωνίστριας( ονόματι "Harley"), η ταινία εστιάζει αρχικά στο ρομαντικό ειδύλλιο-εμμονή της "Harley" με τον "Ilya". Η "Harley" αγαπά τον "Ilya". Αυτός έχει την μοναδική ικανότητα να δίνει σκοπό στη ζωή της και να κάνει το πάθος της να φλέγεται. Όταν της ζητά να αποδείξει την αγάπη της με το να κόψει τις φλέβες της, ο δισταγμός της είναι μικρός, ίσως εξαιτίας της άλλης της αγάπης, αυτής για την ηρωίνη….

...ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ...
Σε σκηνοθεσία των "Josh & Benny Safdie", η ταινία αυτή είναι η αληθινή ιστορία της "Arielle Holmes", μιας νεαρής γυναίκας που έζησε μια απίστευτη ζωή στους δρόμους της Νέας Υόρκης, εθισμένη στα σκληρά ναρκωτικά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει σ' αυτό το σημείο πως η εν λόγω ταινία προέκυψε κατά τη διαδικασία μιας έρευνας για τις ανάγκες ενός πρότζεκτ στη «περιοχή των Διαμαντιών» του Μανχάταν, όπου οι "Safdie" γνώρισαν, κοντά στο σταθμό του τρένου, την “Arielle Holmes”. Κατόπιν συζητήσεων και συνεχόμενων συναντήσεων προκύπτει πως πρόκειται για ένα άστεγο και εξαρτημένο από την ηρωίνη 19χρονο κορίτσι. Βρίσκοντας τις διηγήσεις της ενδιαφέρουσες, οι δυο σκηνοθέτες ζητούν να καταγράψει τα όσα περιγράφει. Περιοδεύοντας στους υπολογιστές των καταστημάτων της "Apple" στο Μανχάταν, η "Arielle" καταφέρνει να τους παραδώσει ένα κείμενο 150 σελίδων. Να σημειωθεί εδώ πως το σενάριο της ταινίας, που υπογράφει ο "Ronald Bronstein", βασίζεται εξ' ολοκλήρου στα απομνημονεύματα της Holmes, βιβλίο το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα υπό τον τίτλο "Mad love in new York City".

Tο  καστ του “Heaven knows what” των αδελφών Josh και Benny Safdie, που έκανε το πέρασμα του από τα κινηματογραφικά φεστιβάλ Βενετίας, Τορόντο, Νέας Υόρκης και Τόκιο, πλαισιώνουν οι "Arielle Holmes", "Caleb Landry Jones" και "Buddy Duress".

Να επισημανθεί πως η προκείμενη ταινία συνιστά όντως το κάτι διαφορετικό, καθώς υπερτονίζει το ρεαλιστικό κομμάτι της ιστορίας της "Arielle", που παίζει μια ενδιαφέρουσα εκδοχή του εαυτού της. Τέλος όλα τα παραπάνω δένουν απόλυτα με την αισθητική της εικόνας, μέσω της φωτογραφίας του φιλμ καθώς και με την εύστοχα επιλεγμένη ηλεκτρονική μουσική.

Trailer














No comments:

Post a Comment