Friday, March 13, 2015

Τυρόψωμο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι σταρένιο
  • 1 φακελλάκι μαγιά ή 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
  • 1/4 φλυτζάνι νερό χλιαρό
  • τρίμματα φέτας ή άλλων λευκών τυριών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζετε σε ένα μπωλάκι την μαγιά με το νερό

    -Ανακατεύετε και αφήνετε να αφρίσει

    -Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι και ρίχνετε εκεί τη μαγιά

    -Προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη

    -Ζυμώνετε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μία ζύμη μαλακή

    -Σκεπάζετε ή με μία πετσέτα ή με διαφάνια αλειμμένη με λίγο λάδι

    -Αφήνετε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει

    -Μόλις φουσκώσει ξαναζυμώνετε 2-3 φορές και κόβετε 8-10 κομματάκια

    -Ανοίγετε το κάθε φύλλο σε μέγεθος σελίδας τετραδίου, το αλοίφετε με λίγο λάδι και γεμίζετε με τρίμματα φέτας ή άλλων λευκών τυριών

    -Το διπλώνετε στα δύο και τηγανίζετε

    No comments:

    Post a Comment