Friday, March 13, 2015

 Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά

 ΥΛΙΚΑ


  • 8 κουταλιές της σούπας ρύζι
  • 2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
  • 2 φλυτζάνια λάδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 10 μεγάλα κολοκύθια
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί
  • 1 κονσέρβα τοματάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ


  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τους αφαιρείτε τις άκρες

    -Με ένα μαχαίρι και με ένα κουταλάκι κόβετε και αφαιρείτε προσετικά την ψίχα αφήνοντας το κολοκύθι κενό στην μέση σαν σωλήνα

    -Φυλάτε την ψίχα σε ένα πιάτο

    -Βάζετε το 1 φλυτζάνι λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί

    -Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν

    -Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πηρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους

    -Σβήνετε με κρασί

    -Προσθέτετε το τοματάκι,το σκόρδο,τον μαϊντανό και τον δυόσμο

    -Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά

    -Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε

    -Παίρνετε τη γέμιση με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα κολοκύθια

    -Βράζετε σε ένα μπρίκι νερό και διαλύετε εκεί τον πελτέ

    -Περιχύνετε τα κολοκύθια με τον διαλυμένο πελτέ και με το υπόλοιπο λάδι

    -Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο

    -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά


    -Βγάζετε το αλουμινόχαρτο

    -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 30 λεπτά

    No comments:

    Post a Comment