Friday, March 13, 2015

Αστακoμακαρονάδα

ΥΛΙΚΑ


  • 1 κονσέρβα τοματάκι
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • 1/2 πακέτο μακαρόνια
  • 2 ξηρά μεγάλα κρεμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μεγάλο αστακό
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1 ποτηράκι κρασί


  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
     -Βουλώνετε τις τρύπες του αστακού

    -Βάζετε το νερό να βράσει

    -Ρίχνετε μέσα τον αστακό

    -Αφήνετε να βράσει για μισή ώρα

    -Τον βάζετε στην άκρη και κρατάτε το νερό

    -Βγάζετε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το ψιλοκόβετε

    -Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει

    -Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό

    -Προσθέτετε τον αστακό και τον γυρίζετε στο λάδι κανα δυό φορές

    -Σβήνετε με κρασί

    -Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ

    -Προσθέτετε τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και την κανέλλα

    -Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει να μείνει η σάλτσα με το λάδι της

    -Στο νερό που έβρασε ο αστακός, αφού το βάλετε να πάρει μία βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια

    -Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

    -Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια όταν είναι έτοιμα με λίγο βούτυρο και αλάτι

    -Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα

    -Προσθέτετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε

    No comments:

    Post a Comment