Friday, March 13, 2015

Κολοκυθόπιτα

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
  • 1 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι σταφίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 κιλό κίτρινα κολοκύθια
  • 2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι γλασσέ
  • 1 κουτάκι φύλλο για πίτα

  •  
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Πλένετε τα κολοκύθια και τα καθαρίζετε

    -Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να γί΄νουν πολτός

    -Προσθέτετε την κανέλλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα γαρύφαλλα

    -Αφήνετε να πάρουν βράση και ρίχνετε και το ρύζι

    -Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο

    -Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι

    -Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο

    -Απλώνετε τη γέμιση

    -Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο

    -Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί

    -Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε

    -Ραντίζετε με βούτυρο

    -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο

     

    No comments:

    Post a Comment