Thursday, April 16, 2015

Spaghettoni με κόκκινη σάλτσα τόνου!

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ μακρόσχημα ζυμαρικά (spaghettoni No7, στη περίπτωσή μας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν και άλλα είδη, μακριά πάντα)
  • 500 γρ αποφλοιωμένες ντομάτες (φρέσκες ή σε συσκευασία)
  • 200 γρ τόνο συντηρημένο σε λάδι
  • ένα μέτριο προς μεγαλούτσικο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, ανάλογα με τα γούστα σας
  • πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ρίχνουμε μία (άντε και δύο) κουταλιές ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι σχετικά χοντροκομμένο, να ξανθύνει.
2) Προσθέτουμε τις ντομάτες μας, ξεφλουδισμένες (ή μία συσκευασία των 500γρ του εμπορίου) και κομμένες σε μικρά κομμάτια, και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά.
3) Μετά το 15λεπτο (ελέγχουμε φυσικά εάν έχει δέσει κανονικά η σάλτσα μας),
4) προσθέτουμε τον τόνο (οι συσκευασίες τόνου σε λάδι είναι συνήθως των 140 με 150 γραμμ, θα χρειασθεί συνεπώς να ανοίξουμε δύο και θα περισσέψει ένα μέρος).
5) ανακατεύουμε, και προσθέτουμε και τις 2 κουταλιές κάπαρη.
6) Δίπλα σε μία κατσαρόλα έχουμε ήδη βάλει άφθονο αλατισμένο νερό να βράζει (καλύτερα από την αρχή, αμέσως πριν ξεκινήσουμε τη σάλτσα μας) και βράζουμε τα spaghettoni μας. (χωρίς να τα σπάσουμε, θέλω να γεμίσουν χείλη, μάγουλα και ρούχα με σάλτσα, τρώγοντάς τα).
7) Μόλις βράσουν και τα spaghettoni (για ένα ή δύο λεπτά λιγότερο από τον χρόνο της συσκευασίας τους, αν κάνετε αυτό που σας γράφω στο προηγούμενο βήμα, μπορείτε να πετύχετε να συμπέσουν ο χρόνος βρασμού τους με αυτόν του μαγειρέματος της σάλτσας), τα πιάνουμε με μία λαβή για μακαρόνια και, ανασηκώνοντάς τα από την κατσαρόλα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Χωρίς να τα σουρώσουμε, ας “κουβαλήσουν” μαζί τους και μέρος από το νερό του βρασμού τους).
8) Τα σοτάρουμε μέσα στο τηγάνι, αναδεύοντας το με κινήσεις “allo chef”, ξέρετε τώρα εσείς, πάνω από μέτρια φωτιά, για 1 λεπτό και για να ενωθούν καλά με τη σάλτσα.
9) Τα σερβίρουμε και τα παρουσιάζουμε με μία γερή ποσότητα φρεσκοτριμμένου πιπεριού από πάνω.

No comments:

Post a Comment