Tuesday, June 9, 2015

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΣΤΥ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΦΙΛΜ



Ένας μαραθώνιος αριστουργηματικών ταινιών έχει ξεκινήσει ήδη από τις 14 Μαΐου στον κινηματογράφο Άστυ. Συγκεκριμένα το ιστορικό σινεμά υποδέχτηκε το φετινό καλοκαίρι με το Tαινιόραμα της ΑΜΑ Films, που θα διαρκέσει 8 ολόκληρες εβδομάδες (έως τις 8 Ιουλίου), με τρεις προβολές ημερησίως. Για μια ακόμη χρονιά λοιπόν, η γιορτή του σινεφίλ (που μετράει 25 χρόνια) σήκωσε αυλαία στον κινηματογράφο Άστυ, προκειμένου να γεμίσει τις ημέρες μας με τη μαγεία και τη νοσταλγία των φιλμ. Συνεπώς μέσα σε διάστημα 8 βδομάδων και 56 ημερών «παρελαύνουν» όλοι οι κορυφαίοι δημιουργοί του παγκόσμιου σινεμά με 168 σπάνιες ταινίες, θέτοντας έτσι σε πλήρη εφαρμογή τη γνωστή ρήση "για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι". 

Να σημειωθεί σ’ αυτό το σημείο πως ο εν λόγω μαραθώνιος ταινιών που εγκαινιάστηκε από τον κυρ-Αντώνη Στεργιάκη, μαθαίνοντας σινεμά σε τόσες γενιές Αθηναίων σινεφίλ, συνεχίζεται πλέον από του γιους του, τον Γιώργο και τον Δημήτρη. Τρεις κόπιες λοιπόν την ημέρα, εκατοντάδες μπομπίνες εβδομαδιαίως μπαινοβγαίνουν στο θρυλικό, σκοτεινό δωματιάκι του κεντρικού κινηματογράφου και ανεβοκατεβαίνουν στο σινεφίλ υπόγειο της πλατείας Κοραή.

Στο φετινό Ταινιόραμα θυμηθείτε ξανά τον Μάρλον Μπράντο, τον Αλεν Ντελόν, την Μέρλιν Μονρό και άλλες γοητευτικές υπάρξεις που άφησαν ιστορία. Απολαύστε τους Δανούς σκηνοθέτες,  το κορεάτικο σινεμά και τον Ανεξάρτητο αμερικάνικο κινηματογράφο. Δείτε για ακόμη μια φορά το Nymphomaniac του Λαρς φον Τρίερ, φλερτάρετε με την "Αφροδίτη με την γούνα" του Πολάνσκι  ενώ βυθιστείτε στον κόσμο του “Exotica” του Ατόμ Εγκογιάν….

Στην εποχή των μπλοκμπάστερ και της ψηφιακής προβολής, η σινεφιλία και η αγάπη του κινηματογραφικού θεατή για το σελιλόιντ κρατιούνται σταθερά ψηλά. Για μια ακόμη χρονιά, η γιορτή του σινεφίλ στο Άστυ επιμένει και υποδέχεται το καλοκαίρι ανανεωμένη, με σπάνιες και αριστουργηματικές ταινίες....



No comments:

Post a Comment