Friday, May 8, 2015

Πράσινη ανάμεικτη σαλάτα με μύρτιλλα, κουκουνάρι, κατίκι και σως με βαλσάμικο ξύδι, ελαιόλαδο, μουστάρδα και μέλι.

Υλικά

  • Ανάμεικτα σαλατικά: 1/2 ματσάκι ρόκα, 1/2 λόλα κόκκινη, 1/2 μικρό μαρούλι
  • 1 κ. σούπας αποξηραμένα μύρτιλλα
  • 1 κ. σούπας κουκουνάρι ή ηλιόσπορους
  • 120 γρ. κατίκι
  • Για τη σως: 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κ. σούπας βαλσάμικο ξύδι, 1 κ. γλυκού μουστάρδα και 1 κ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση:

Πλένετε και κόβετε με το χέρι τα σαλατικά, τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα μύρτιλλα, το κουκουνάρι και το τυρί και ανακατεύετε πάλι. Τέλος, προσθέτετε τη σως, αφού έχετε ανακατέψει το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα και το μέλι.

No comments:

Post a Comment