Monday, April 27, 2015

"CYMBELINE": ΣΑΙΞΠΗΡΙΚΗ "ΑΝΑΡΧΙΑ" ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΘΟΝΗ



H TAINIA...
Σε μια εποχή και έναν τόπο όπου εξουσιάζουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί οι οποίοι και βρίσκονται σε πόλεμο με μια συμμορία μοτοσικλετιστών, εμπόρων ναρκωτικώνη κόρη του αρχηγού της προκείμενης συμμορίας πέφτει θύμα μιας ερωτικής παρεξήγησης. Συγκεκριμένα η παράνομη αγάπη της κόρης του αρχηγού της συμμορίας, Ιμόγκεν, μ' ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του, τον Ποστούμους έχει αβέβαιο μέλλον, καθώς είναι αντίθετη με τις επιταγές αυτών που τους ελέγχουν. Συν τοις άλλοις εμφανίζεται στο προσκήνιο και ο δόλιος Ιάκιμος, ο οποίος βάζει στοίχημα με τον ίδιο τον Ποστουμο ότι μπορεί να ξελογιάσει την Ιμογένη. Οι συνθήκες που διαμορφώνονται συνεπώς, πλην του ότι απαιτούν αμείλικτη εκδίκηση, έχουν απρόβλεπτες συνέπειες για όλους...

...ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ
Το "Cymbeline", σε σκηνοθεσία του Μαϊκλ Αλμερέϊντα, αποτελεί μια μοντέρνα εκδοχή και τολμηρή ανάγνωση του «Κυμβελίνου», ένα απ' τα άγνωστα αριστουργήματα του Σαίξπηρ. Πλην του Εντ Χάρις που υποδύεται τον αρχηγό της συμμορίας μοτοσικλετιστών και τους Ντακότα Τζόνσον και Πεν Μπάντγκλεϊ, οι οποίοι πρωταγωνιστούν ως οι νεαροί Ιμογένη και Πόστουμο, εμφανίζεται δίπλα τους ένα all star καστ με τον Ίθαν Χοκ, την Μίλα Γιόβοβιτς, τον Τζον Λεγκουιζάμο και τον Άντον Γιέλτσιν. 

Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης από το Κάνσας, Μαϊκλ Αλμερέϊντα, έχει ξανασυνεργαστεί με το Ίθαν Χωκ πριν από δεκαπέντε χρόνια στην ταινία "Άμλετ", η οποία αποτέλεσε τότε μία πολύ ενδιαφέρουσα μεταφορά και προσαρμογή του στόρι του Σαιξπηρικού Άμλετ στη σύγχρονη Νέα Υόρκη. 
Να σημειωθεί επίσης πως το περιοδικό Αθηνόραμα έγραψε στην κριτική του πως ο σκηνοθέτης Αλμερέϊντα (όπως και σ' όλες του τις μεταφορές) έτσι και στον Κυμβελίνο, "με τα θεάματα της ερωτικής πίστης, της ζήλιας και της ηθικής καθαρότητας να κυριαρχούν, αναρωτιέται μάλλον μεγαλόφωνα πάνω στα ανθρώπινα πάθη, τα οποία και αντιμετωπίζει με μια διπλά ειρωνική, γι’ αυτό και υπερβολική ιλαρότητα. Ποιητικός, βαθυστόχαστος λόγος και γκανγκστερικό ντεκόρ συγκροτούν ένα πρώτο φιλμικό παράδοξο, το οποίο επιτείνεται από το υπόγειο χιούμορ, μια μπερδεμένη ιστορία και πολλές τραβηγμένες απ’ τα μαλλιά συμπτώσεις".

Να επισημανθεί επίσης τέλος πως η ταινία "Cymbeline" προβάλλεται στους κινηματογράφους ήδη από την προηγούμενη βδομάδα, σε διανομή από την "Tanweer".

Trailer














No comments:

Post a Comment