Wednesday, March 18, 2015

Η NEA "LIVE ACTIOΝ" ΣΤΑΧΤΟΜΠΟΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ "DISNEY"



Ο ΜΥΘΟΣ...
Η καλόκαρδη νεαρή "Ella" έχει μόλις χάσει τη μητέρα της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα στηρίξει τον αγαπημένο της πατέρα στην απόφαση του να ξαναπαντρευτεί. Πριν ακόμη καλωσορίσει τη νέα της οικογένεια στο πατρικό της, ο πατέρας της πεθαίνει και ευθύς υποβαθμίζεται σε υπηρέτρια από την άστοργη μητριά της, Λαίδη Άλας Τρεμαίην και τις κακομαθημένες κόρες της, Αναστασία και Ντρισέλλα. Η τύχη της μοιάζει ν' αλλάζει όταν γνωρίζει έναν γοητευτικό ξένο στο δάσος, αγνοώντας βέβαια ότι πρόκειται για πρίγκηπα. Όταν το παλάτι στέλνει σ' όλες τις ανύπαντρες κοπέλες πρόσκληση για χορό, η "Ella" ευελπιστεί να πάει, πιστεύοντας έτσι πως θα συναντήσει ξανά τον γοητευτικό ξένο. Η Λαίδη Άλας όμως της το απαγορεύει αυστηρά. Προτού χαθούν βέβαια όλες οι ελπίδες της "Ella" εμφανίζεται μια καλόψυχη ζητιάνα, η οποία με μια κολοκύθα και μερικά ποντίκια, θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα...

...ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ
Η "Disney" συνεχίζει να επενδύει στις κινηματογραφικές μεταφορές κλασικών παραμυθιών "live action", περνώντας στο αν όχι το διασημότερο, σίγουρα το πιο διαχρονικά επιδραστικό παραμύθι όλων, τη Σταχτομπούτα. Πλην του Κένεθ Μπράνα, ο οποίος υπογράφει την σκηνοθεσία, στην ταινία αυτή συναντάμε τους βραβευμένους με συνολικά έξι Όσκαρ Σάντι Πάουελ στα κοστούμια και Ντάντε Φερέτι στα σκηνικά. Στο κορυφαίο επιτελείο καλλιτεχνικών συντελεστών, που συνθέτουν το παραμύθι, προστίθενται ο διευθυντής φωτογραφίας Χάρη Ζανπαρλούκο και ο μόνιμος μουσικός συνεργάτης του Κένεθ Μπράνα, Πάτρικ Ντόιλ, ο οποίος υπογράφει ένα μελωδικά πλούσιο και γεμάτο σάουντρακ. Το κάστ πλαισιώνουν, πλην της Λίλι Τζέιμς η οποία και υποδύεται τη Σταχτομπούτα, η Κέιτ Μπλάνσετ, ως η κακιά αλλά απολαυστικά στιλάτη μητριά, και ο Ρίτσαρντ Μάντεν, ως ο ιπποτικός και ανιδιοτελής πρίγκηπας.

Τα ψηφιακά εφέ αλλά κι εσωτερικά γυρισμένα φιλμ δίνουν και παίρνουν στην εν λόγω ταινία αλλά το σενάριο του Κρις Βάις (και Αλίν Μπρος Μακένα) δεν παίρνει κάποιο αφηγηματικό ρίσκο. Παρά ταύτα η μεταφορά του παραμυθιού στις κινηματογραφικές αίθουσες αποτελεί μια εγγυημένου κέρδους παραγωγή, που διαθέτει μια σαφή οικειότητα για την πλειονότητα των νεαρών, θηλυκού γένους, θεατών.

Trailer










No comments:

Post a Comment