Thursday, March 19, 2015

ΣΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟΥ "ANIMATION"


ΥΠΟΘΕΣΗ...
Όταν ο Σον το πρόβατο, αποφασίσει να τεμπελιάσει και να πάρει μια μέρα ρεπό από το καθημερινό πρόγραμμα του, αντί να ξεφαντώσει, καταλήγει, αυτός και το υπόλοιπο κοπάδι, σ'ένα περιπετειώδες οδοιπορικό στην αφιλόξενη μητρόπολη, προκειμένου να διασώσουν το αγαπημένο τους αφεντικό.

...KAI ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤAΙΝΙΑ, ΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Μ'ένα βουβό "animation", οι δημιουργοί των "Γουάλας και Γκρόμιτ" και οι "Οι κότες το σκάσαν" κάνουν για ακόμη μια φορά το θαύμα τους. Η βρετανική κινηματογραφική εταιρεία "Aardman Animation", που ασχολείται κυρίως με την τεχνική "non-stop" και έχει να κάνει κυρίως με φιγούρες, που είναι φτιαγμένες είτε από πηλό είτε από πλαστελίνη, συνδυάζει καταδιώξεις, σασπένς, αστείες παρεξηγήσεις και χαριτωμένους ήρωες, μπολιάζοντας μια απολαυστική περιπέτεια με μπόλικο χιούμορ. Οι δύο σκηνοθέτες της ταινίας, Ρίτσαρντ Στάρζακ και Μάρκ Μπάρτον, είναι έμπειρα και πολυβραβευμένα ονόματα στο χώρο του "animation" , ενώ την παραγωγή της ταίνιας έχει αναλάβει ο Νικ Πάρκ.

Το εν λόγω φιλμ βασίζεται σε τηλεοπτική σειρά, η οποία αποτελείται από τέσσερις σαιζόν των εκατόν σαράντα επεισοδίων, Για να υλοποιηθεί η ομώνυμη ταινία του αγαπημένου Σον δούλεψαν συνολικά εκατό άνθρωποι, ανάμεσα τους είκοσι "animators" και σαράντα μοντελίστες. Στόχος κάθε "animator" ήταν να ολοκληρώνει καθημερινά τρία δευτερόλεπτα οπτικού υλικού. Τα γυρίσματα του "stop-motion animation" γίνονταν με σαράντα ως πενήντα λήψεις την εβδομάδα, δυόμιση δηλαδή λεπτά καθαρού κινηματογραφικού χρόνου. 

Στο σάουντρακ πάλι της ταινίας συμμετέχει το συγκρότημα των "Rizzle Kicks", με τον τραγουδιστή Τζόρνταν Στίβενς να δηλώνει φανατικός οπαδό του στούντιο "Aardman".

Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης για την ταινία, "Δεν έχει παρά να κάνει με το να μάθουμε να εκτιμάμε αυτό που έχουμε χάσει ή καλύτερα να εκτιμάμε αυτό που έχουμε".

Ο παραγωγός με τη σειρά του σημειώνει πως η εν λόγω ταινία δεν αφορά απλά μια σύγχρονη αναφορά σε κάποιο απλό θέμα, αλλά πρόκειται περισσότερο για μια κινηματογραφική αναφορά, που μπορούν να αντιληφθούν μόνο όσοι πηγαίνουν συχνά σινεμά. "Δίνει πιο εσωτερικό αέρα και σε βάζει στο κόλπο. Εάν αισθανθείς μάλιστα την κρυφή σχέση, αισθάνεσαι απλά υπέροχα", συμπληρώνει τελειώνοντας...

Trailer














No comments:

Post a Comment