Saturday, March 28, 2015

"LURK": Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΣΙΚΗ "ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ" ΣΤΟΥΣ KINHMATOΓΡΑΦΟΥΣ




Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ...
...στην Αν, μία νεαρή γυναίκα, παντρεμένη μ’ έναν μεσήλικα ψυχίατρο και πρώην μαθητή του πατέρα της, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από δύο χρόνια. Η συγκεκριμένη δολοφονία επιδρά μάλιστα καθοριστικά στην ψυχική διάθεση της Αν, υποχρεώνοντας τον σύζυγό της να της χορηγήσει μια ειδική, εντατική θεραπεία. Η Αν παίρνει λοιπόν καθημερινά χάπια, έχοντας την εντύπωση ότι χωρίς την φαρμακευτική της αγωγή είναι παράφρων και επικίνδυνη. Τα εν λόγω φάρμακα αποσυντονίζουν εντελώς την Αν, δημιουργώντας της τρομακτικά κενά μνήμης. Κάποιες στιγμές ξεχνά ακόμη και τον κωδικό του κινητού της. Μια μέρα όμως, που ο άντρας της την αφήνει μόνη για να τρέξει στην κλινική για κάτι έκτακτο κι επείγον, η Αν δε θα πάρει τα χάπια της. Μέσα στον βαθύ της ύπνο ζει τον απόλυτο φόβο, ακούγοντας κάποιον να παραβιάζει την μπαλκονόπορτα. Πριν καταλάβει τι έχει συμβεί, πέφτει θύμα ενός νεαρού, που βιάζει το σώμα και τη λογική της. Για να σωθεί πρέπει να παλέψει άγρια μαζί του αλλά και εν συνεχεία να έρθει αντιμέτωπη μ’ όσα ήξερε ως τότε για τη ζωή της…

ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΧΕΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕΙ...
...ο Έλληνας σκηνοθέτης Βασίλης Κατσίκης, γνωστός για την κωμωδία του "Ι-4: Λούφα και Απαλλαγή»". Ο εν λόγω σκηνοθέτης αποπειράται λοιπόν μια επιστροφή με το "Παραμονεύοντας" ("Lurk"), ένα ψυχολογικό θρίλερ πολιτικοκοινωνικών διαστάσεων. Εξάλλου η υπόθεση της ταινίας, όπως μας την παρουσιάζει ο Κατσίκης, μας προσγειώνει στην απομακρυσμένη βίλα, όπου διαμένει η Αν (σύζυγος και κόρη μεγαλογιατρών), που βρίσκεται σε μία αδιευκρίνιστης ταυτότητας χώρα της νότιας Ευρώπης, σε μια εποχή που η κυβέρνηση σκανδάλων διαφθοράς παραιτείται. Οι σκηνές μάλιστα που παίζονται από την ανοιχτή τηλεόραση, κατά τη διάρκεια της ταινίας, παραπέμπουν έντονα στην οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας και τις αιματοβαμμένες διαδηλώσεις στο Σύνταγμα. Συνεπώς και σύμφωνα με τον δημιουργό του το συγκεκριμένο ψυχολογικό θρίλερ είναι "ανατριχιαστικά επίκαιρο με την επικρατούσα οικονομική και πολιτικοκοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα".

Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός πως το "Παραμονεύοντας" είναι μια από τις λίγες (αγγλόφωνες) ταινίες τρόμου στην Ελλάδα. Χρειάζεται πολύ ξεκάθαρο βλέμμα, ακόμα πιο ευκρινή στόχο καθώς και ένα ευέλικτο χέρι, που θα καθοδηγεί εικόνα και ηθοποιούς ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες που ελλοχεύουν, και ο Βασίλης Κατσίκης τα προσφέρει και τα τρία!

Το κάστ της ταινίας πλαισιώνουν εκτός από την ελληνοκαναδή πρωταγωνίστρια της ταινίας "Τες Σπέντζος", οι ηθοποιοί "Πίτερ Τζέραλντ" και "Άρις Άθαν". Η φωτογραφία είναι του Δημήτρη Σταμπολή, η μουσική του  Αντώνη Σουσάμογλου και η καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Κατικαρίδη.

Η ταινία διανεμήθηκε στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 25 Μαρτίου, ενώ είχε ήδη κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στον κινηματογράφο Αθήναιον, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Horrorant "Fright Nights"...

Trailer









No comments:

Post a Comment