Monday, March 30, 2015

Σκαλτσούνια νηστίσιμα


ΥΛΙΚΑ
  •  1kg ΑΛΕΥΡΙ
  • ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
  • 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ 
  • 1 ΠΟΤΗΡΙ ΡΕΤΣΙΝΑ Η ΜΠΥΡΑ
  • 2 κ.γ. ΜΠΕΙΚΙΝ
  • 250gr ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ
  • 400gr ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καταρχήν χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο, και προσθέτουμε την ρετσίνα ή την μπύρα.Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπεικιν πάουντερ.

Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο "να ξεκουραστεί" για 1/2 ώρα.

Ανακατεύουμε το καρύδι με το πορτοκάλι ή την μαρμελάδα για να ετοιμάσουμε την γέμιση

Παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμης στην χούφτα μας και το πλάθουμε, βάζοντας μέσα του ένα κουτάλι γέμιση, και κλείνουμε την ζύμη σε μισοφέγγαρο.

Ψήνουμε τα σκαλτσούνια για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε απο το φούρνο τα σκαλτσούνια, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Τα σκαλτσούνια μας είναι έτοιμα! Εαν θέλουμε βάζουμε λίγη κανέλα για γαρνίρισμα.

No comments:

Post a Comment