Thursday, February 5, 2015

Πλησιάζουμε σύντομα   την περίοδο της Σαρακοστής και η νηστεία την οποία επιβάλλει η θρησκευτική μας παράδοση είναι η μεγαλύτερη του έτους αφού φτάνει τις 48 ημέρες. 

Έτσι αποφάσισα σιγά σιγά να πουμε νηστίσιμες συνταγές

Καβουροσαλάτα

Υλικά

  • 2 μαρούλια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2-3 πατάτες βρασμένες
  • 1 κουτί καβουράκια
  • ελιές
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λαδολέμονο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βράζουμε τις πατάτες μας και στη συνέχεια πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Ξεκινάμε πρώτα σε ένα βαθύ μπολ με τη στρώση από τα μαρούλια και μετά προσθέτουμε τις βραστές πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια.
Προσθέτουμε την καβουρόψιχα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Όταν βγάλουμε την καβουροσαλάτα από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και περιχύνουμε με λαδολέμονο.

No comments:

Post a Comment