Thursday, January 8, 2015

ΛΕΜΟΝΤΣΕΛΟ!!

Limoncello είναι ένα ιταλικό λικέρ λεμόνι που παράγεται κυρίως στη Νότια Ιταλία , ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από το κόλπο της Νάπολης , της χερσονήσου του Σορέντο και την ακτή του Αμάλφι , και τα νησιά του Procida, Ίσκια και Κάπρι.

 Παραδοσιακά, αυτό γίνεται από το ξύσμα του Femminello Αγίου Τερέζα λεμόνια , επίσης γνωστή ως Σορέντο ή Sfusato λεμόνια. [3] [4] Λεμόνι ξύσμα, ή φλούδες χωρίς την ψίχα, είναι γεμάτη σε αποσταγμένο οινόπνευμα μέχρι να κυκλοφορήσει το λάδι. Το προκύπτον κίτρινο υγρό στη συνέχεια αναμιγνύεται με απλό σιρόπι. Μεταβάλλοντας ζάχαρη αναλογία νερού και η θερμοκρασία θα επηρεάσει την διαύγεια, το ιξώδες και τη γεύση. Αδιαφανείς limoncellos είναι το αποτέλεσμα της αυθόρμητης γαλακτωματοποίηση (αλλιώς γνωστή ως το Ούζο Effect ) του σιροπιού ζάχαρης και εκχυλίζεται έλαια λεμονιού.

Υλικά

για 2 λίτρα λικέρ:
  • 7 λεμόνια (μόνο οι φλούδες)
  • 1 λιτρο καθαρό οινόπνευμα ή τσικουδιά
  • 1 λίτρο νερό
  • 650 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα γυάλινο βάζο ρίχνουμε τις φλούδες από τα λεμόνια με το 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα και τα αφήνουμε σ' ένα σκοτεινό ντουλάπι για 10 ημέρες. Μετά από τις 10 ημέρες βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει, ρίχνουμε το οινόπνευμα από το βάζο (χωρίς τις λεμονόκουπες), ανακατεύουμε και το βάζουμε σε γυάλινα βάζα στο ψυγείο.

No comments:

Post a Comment