ΛΕΜΟΝΤΣΕΛΟ!!
Limoncello είναι ένα ιταλικό λικέρ λεμόνι που παράγεται κυρίως στη Νότια Ιταλία , ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από το κόλπο της Νάπολης , της χερσονήσου του Σορέντο και την ακτή του Αμάλφι , και τα νησιά του Procida, Ίσκια και Κάπρι.
Παραδοσιακά, αυτό γίνεται από το ξύσμα του Femminello Αγίου Τερέζα λεμόνια , επίσης γνωστή ως Σορέντο ή Sfusato λεμόνια. [3] [4] Λεμόνι ξύσμα, ή φλούδες χωρίς την ψίχα, είναι γεμάτη σε αποσταγμένο οινόπνευμα μέχρι να κυκλοφορήσει το λάδι. Το προκύπτον κίτρινο υγρό στη συνέχεια αναμιγνύεται με απλό σιρόπι. Μεταβάλλοντας ζάχαρη αναλογία νερού και η θερμοκρασία θα επηρεάσει την διαύγεια, το ιξώδες και τη γεύση. Αδιαφανείς limoncellos είναι το αποτέλεσμα της αυθόρμητης γαλακτωματοποίηση (αλλιώς γνωστή ως το Ούζο Effect ) του σιροπιού ζάχαρης και εκχυλίζεται έλαια λεμονιού.
Υλικά
για 2 λίτρα λικέρ:
- 7 λεμόνια (μόνο οι φλούδες)
- 1 λιτρο καθαρό οινόπνευμα ή τσικουδιά
- 1 λίτρο νερό
- 650 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα γυάλινο βάζο ρίχνουμε τις φλούδες από τα λεμόνια με το 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα και
τα αφήνουμε σ' ένα σκοτεινό ντουλάπι για 10 ημέρες. Μετά από τις 10
ημέρες βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το
αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει, ρίχνουμε το οινόπνευμα από το βάζο
(χωρίς τις λεμονόκουπες), ανακατεύουμε και το βάζουμε σε γυάλινα βάζα
στο ψυγείο.
No comments:
Post a Comment