Tuesday, December 16, 2014

Η δημιουργική ομάδα we design σχεδίασε τη σειρά Greece Revisited και τα αντικείμενα τους κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο 2014. Η επιτυχία ήταν άμεση, o τύπος και το κοινό έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση.  Λίγους μήνες αργότερα, οι we design επανέρχονται με νέα σχέδια τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά στο Τhe box. Η έκθεση περιλαμβάνει προσχέδια, μακέτες, πρωτότυπα, παρουσιάζοντας όλη τη διαδικασία σχεδιασμού, από την έμπνευση έως την υλοποίηση και την παραγωγή των προϊόντων.



Η σειρά Greece Revisited αποτελείται από χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα εμπνευσμένα από την Ελλάδα, τους μύθους της, την ιστορία της, την καθημερινότητα και τη φύση. 'Όλα αυτά παίρνουν μορφή µε χιουμοριστική διάθεση χρησιμοποιώντας υλικά όπως το ξύλο, το τσιμέντο, το κεραμικό, το ύφασμα, το μέταλλο και το ακρυλικό. Μπλουζάκια με τους ήρωες του ’21, μεγάλες πάνινες τσάντες με το μοτίβο του χαρτιού ιχθυοπωλείου, πορσελάνες με κοριτσάκια που «βουτάνε» στις παραδοσιακές συνταγές, ένα κανάτι σε σχήμα χωνιού, τσιμεντένια κουτιά με μεταλλικό καπάκι που παραπέμπουν σε φρεάτιο, είναι μερικά από τα αντικείμενα της σειράς και αποτελούν πρωτότυπες ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα.

Η we design είναι µια δημιουργική ομάδα, που σχεδιάζει ό,τι είναι δυνατό να σχεδιαστεί: κατοικίες, χρηστικά αντικείμενα, εταιρικές ταυτότητες, ιστοσελίδες. Ο αρχιτέκτονας Φίλιππος Φωτιάδης), ο βιομηχανικός σχεδιαστής Σέργιος Φωτιάδης και η γραφίστρια Θεανώ Πετρίδου μαζί µε την ομάδα τους προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις ισορροπώντας την ιδέα µε τη λειτουργικότητα.
Πληροφορίες εκδήλωσης
The Box
Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη, 11521, 210 64 63 788, http://www.thebox-athens.org/
Εγκαίνια
Πέµπτη 11 ∆εκεµβρίου στις 19:30
Διάρκεια έκθεσης: 11 - 31 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας:  11:00 – 20:00
- See more at: http://www.elculture.gr/exhibitions/greece-revisited-box-993214#sthash.oWmDPfqC.dpuf

No comments:

Post a Comment