Friday, December 5, 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ


Σκέφτηκα σε αυτό το άρθρο να ασχοληθώ με το χριστουγεννιάτικο δένδρο, για να βοηθήσω αυτούς που ακόμα είναι παγιδευμενοί στα δίχτυα της αγοράς ενός δένδρου ή εκείνους που δεν έχουν ακόμα στολίσει το ήδη υπάρχον, έτσι ώστε να αγοράσουν ή να διαμορφώσουν το δένδρο τους με τον κατάλληλο τρόπο, κάνοντάς το ικανό να ανταποκριθεί τόσο στις απαιτήσεις του χώρου, στον οποίο βρίσκεται οσο και στις δικές σας προσωπικές επιθυμίες
1. Αγοράζουμε το κατάλληλο δένδρο έτσι ώστε να δείχνει όμορφο και εντυπωσιακό σε κάθε οπτική.
Υπάρχουν στην αγορά πολλοί και διαφορετικοί τύποι δένδρων, ικανοί να καλύψουν αν όχι όλες, τις περισσότερες ανάγκες σας.

Δένδρα  ψηλά
Δένδρα πιο μικροσκοπικά
Δενδρα πυκνα
Δενδρα φυσικα
Δένδρα που δείχνουν σαν φυσικά  ( πλέον υπάρχουν πραγματικά αντίγραφα αληθινών δενδρων σε πολλές ποικιλίες που μοιάζουν πέρα για πέρα αληθινά )
Δένδρα φυσικα χιονισμένα  (αποφεύγοντας έτσι σκόνες και τυχόν αλλεργίες )
Δένδρα πολύχρωμα (κατά προτίμηση η χρήση αυτών γίνεται πιο συχνά σε καταστήματα ή σε χώρους που η διακόσμηση το απαιτεί.
Τέλος  μία σχετικά καινούργια πρόταση είναι τα αυτό φώτα δένδρα  (προσόν αυτών ο χρόνος και η αποφύγει δύσκολης στους περισσοτερους απο εμάς σωστη τοποθέτηση που χρειάζεται να γίνεται με τα λαμπάκια του δένδρου ).






2. Το κατάλληλο ύψος για ένα δένδρο.
Κάθε χώρος είναι διαφορετικός και ένα δένδρο για να αναδειχθεί θέλει το δικό του μικρό ή μεγάλο σημείο μεσα σ αυτόν. Γι αυτό, αν ο χώρος σας, στο σπίτι ή στη δουλειά είναι μικρός, μη χρησιμοποιησετε ένα δένδρο αρκετά ψηλό ή ογκώδες, γιατί θα πνίξει το χώρο σας κι αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμούμε. Tips Σε ένα μικρό χώρο μπορείτε να τοποθετήσετε μικρά, διάφορα δενδρακια άλλου είδους ,χρώματος ή μεγεθους και πολλά διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Αν πάλι θέλετε ένα ψηλό δένδρο, φροντίστε να είναι ψηλολιγνο για να εντυπωσιάσει μέσα στις μικρές σας διαστάσεις.
Τα ύψη των δένδρων ποικίλουν καθώς ξεκινούν απο 0.60 εκ εως και 3.00μ.  (0.60,0.75,0.90,1.20,1.50,1.80,2.10,2.40,2.70 και 3.00μ είναι η διαστάσεις που συνήθως συναντάμε στην αγορά ).
3. Ιδανικό σημείο τοποθέτησης
Το χριστουγεννιάτικο δένδρο το στολιζουμε λίγες μέρες μέσα στο χρόνο, γι αυτό καλό θα ήταν να τοποθετείται σε κεντρικό σημείο, ώστε να είναι ορατό από όλους, από όλες τις πλευρές και όλες τις ώρες. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, στολιστε το δένδρο σας στο πιο πολυσύχναστο δωμάτιο, σε εκείνο που περνάτε τις περισσότερες ώρες σας. Αλλα σημεία που είναι κατάλληλα για να τοποθετήσετε το δένδρο σας είναι δίπλα στο τζάκι αν και εφόσον αυτό υπάρχει ή στη μεγαλύτερη μπαλκονοπορτα /παράθυρο που υπάρχει.

4. Λαμπάκια


Ένα από τα πιο βασικά βήματα για ενα πετυχημένο χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι η σωστή τοποθέτηση στα λαμπάκια. Πρέπει να είναι ομοιόμορφα, σωστά οριοθετημενα με τρόπο τέτοιο που ολα τα κλαδιά και τα χωρίσματα στο δένδρο να είναι φωτισμένα με πρωταρχικό σημείο αυτού η κορυφή.
5. Στολίδια
Διαλέξτε στολίδια και δημιουργήστε με αυτά όμορφες, εντυπωσιακές συνθέσεις με θέμα ή χωρίς που θα αναδεικνύουν το δένδρο σας και τα δικά σας προσωπικά συναίσθημα γιατί θα είναι το δικό σας δένδρο και θα είναι ξεχωριστό.













Στόλισε το δενδρο σου με πολυ ενέργεια και με το πιο μεγαλο σου χαμόγελο με ευχές να σ ακολουθεί σε ολη την χρονιά!





πηγή εικόνων και υλικών :www.epilegin.gr

No comments:

Post a Comment