Sunday, December 7, 2014

Εορταστικό Ημερολόγιο

Εορταστικό Ημερολόγιο

Θέλετε να μετράτε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά; Φτιάξτε ένα ημερολόγιο! Πώς; Πανεύκολα! Πάμε να δούμε κάποιες ιδέες.

1) Με καπάκια μπουκαλιών!

Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι χαρτόνι, καπάκια μπουκαλιών, αυτοκόλλητους αριθμούς και πιστόλι σιλικόνης. Απλώστε το χαρτόνι σε μια επίπεδη επιφάνεια. Αποφασίστε μέχρι ποια ημερομηνία θα δείχνει το ημερολόγιό σας (μπορεί να δείχνει μέχρι και των Φώτων) και πάρτε κοντά σας τον αντίστοιχο αριθμό καπακιών. Κολλήστε στα καπάκια τους αντίστοιχους αριθμούς. Πάρτε το πιστόλι σιλικόνης και σχηματίστε έναν κύκλο κόλλας και κολλήστε αμέσως το καπάκι. Αφήστε να στεγνώσει και στην συνέχεια μπορείτε να ζωγραφίσετε γύρω από τα καπάκια για να καλύψετε τυχόν κόλλα που φαίνεται. Τρυπήστε τις δύο πάνω γωνίες του χαρτονιού για να το κρεμάσετε ή κολλήστε το στον τοίχο με blu-tak. Όταν περνάν οι μέρες μπορείτε να τις διαγράφετε με μαρκαδόρο ή να τα παιδάκια σας μπορούν να κολλάνε αλλά αυτοκόλλητα πάνω στο νούμερο της ημέρας που έφυγε!




2) Με τραπουλόχαρτα!

Αν έχετε πολλά πακέτα τράπουλας (όπως εγώ!) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα ενός πακέτου ως εξής: Αρχικά κολλήστε στο πίσω μέρος των τραπουλόχαρτων τους αριθμούς είτε με αυτοκόλλητα που θα αγοράσετε είτε που θα έχετε φτιάξει εσείς από χαρτί ή χαρτόνι. Όσο για τη βάση του ημερολογίου έχετε (τουλάχιστον) 2 επιλογές. Μπορείτε να τα κολλήσετε (με υγρή κόλλα ή uhu stick) πάνω σε ένα χαρτόνι όπως τα καπάκια παραπάνω ή να τρυπήσετε το πάνω μέρος του τραπουλόχαρτου με περφορατέρ (διακορευτή) και με ένα κορδόνι ή κορδέλα να τα κρεμάσετε πάνω από το τζάκι, πάνω σε ένα ξύλο ή ακόμα μπορείτε να τα σκορπίσετε στο σπίτι και για κάθε μέρα που περνά να μαζεύετε το τραπουλόχαρτο!


3) Με σακουλάκια συσκευασίας!

Προμηθευτείτε λευκά σακουλάκια συσκευασίας (σαν αυτά που σας βάζει ο φούρναρης τα αυγά ή τη φρέσκια μαγιά). Γράφτε με μαρκαδόρο πάνω στα σακουλάκια τους αριθμούς των ημερών. Δέστε πάνω από το τζάκι ή όπου αλλού μες στο σπίτι θέλετε ένα σπάγκο 1-2 μέτρων και τοποθετήστε  τα σακουλάκια επάνω με μανταλάκια (όπως θα απλώνατε ρούχα)! Μέσα στα σακουλάκια μπορείτε να τοποθετήσετε μικρά δωράκια ή λιχουδιές για τα παιδάκια σας ή τους επισκέπτες!


Όσο για την διακόσμηση των παραπάνω ημερολογίων έγκειται στην δική σας φαντασία. Χρησιμοποιήστε μαρκαδόρους, φιογκάκια, χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα, κορδέλες, χρυσόσκονες ή ότι άλλο σας περάσει από το μυαλό!

Καλή χρονιά!



No comments:

Post a Comment