Τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι φέτος τις κουτάλες σερβιρίσματος δεν θα τις πλύνεται μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά.....θα τις φάτε;;;
Ακριβώς όπως το διαβάσατε!
Θα φτιάξουμε...φαγώσιμες κουτάλες σερβιρίσματος! Θεωρώ πως θα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό!
Πάμε να δούμε πώς!
Αρχικά χρειάζεστε ένα πατρόν για να φτιάξετε το σχέδιο των κουταλιών στη ζύμη. Πατήστε εδώ για να δείτε το πατρόν που μπορείτε να φτιάξετε από χαρτόνι.
Στη συνέχεια πάρτε ζύμη σφολιάτας, κουρού ή όποια νομίζεται καλύτερη με βάσει της φωτογραφίες ή φτιάξτε τη δική σας και απλώστε την στον πάγκο της κουζίνας πάνω σε λαδόκολλα.
Κόψτε δύο κουτάλια από ζύμη με τη βοήθεια του πατρόν!
Στην παραλληλόγραμμη μεριά της ζύμης απλώστε οποιαδήποτε γέμιση θα θέλατε να έχει το κουτάλι σας. Επιλέξτε κάτι που δεν θα έχει πολύ υγρασία όμως. Μην βάλετε δηλαδή μαγιονέζα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε π,χ τυρί κρέμα ή λιωμένη φέτα με κάποια μυρωδικά!
Τυλίξτε τώρα μαλακά το μέρος που γεμίσατε προηγουμένως ώστε να γίνει το χερούλι της κουτάλας.
Με τη υπόλοιπη ζύμη που σας έμεινε, θα φτιάξετε σωσιέρα! Αμέ!
Πάρτε ένα μπολάκι, γυρίστε το ανάποδα και αλείψτε το όλο το πίσω μέρος του μπολ με λάδι, Αυτό το βήμα μην το παραλείψετε γιατί δεν θα βγει ποτέ η ζύμη από το μπολ! Αγκαλιάστε με τη ζύμη σας όλο το μπολ και φροντίστε να μην μείνουν τρυπούλες!
Βάλτε τις κουτάλες και το μπολ σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Φροντίστε με κάποιο αντικείμενο (κατάλληλο για φούρνο) ώστε οι άκρες των κουταλιών να μείνουν ελαφρώς λυγισμένες κατά το ψήσιμο!
Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι ψήθηκε καλά η ζύμη!
Πιθανόν να θέλετε να φτιάξετε παραπάνω από ένα ζευγάρι για να έχουν όλοι οι καλεσμένοι σας την ευκαιρία να τα...δοκιμάσουν!
Πως σας φαίνεται; Μην επιδιώξετε το τέλειο! Μόνο η διαδικασία και ο ενθουσιασμός των καλεσμένων σας φτάνει και περισσεύει για να ανταμειφθεί η προσπάθεια σας!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας και καλή όρεξη!!!!!
No comments:
Post a Comment