Sunday, December 21, 2014

Μοναδικές...Κουτάλες Σερβιρίσματος!

Τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι φέτος τις κουτάλες σερβιρίσματος δεν θα τις πλύνεται μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά.....θα τις φάτε;;;

Ακριβώς όπως το διαβάσατε!

Θα φτιάξουμε...φαγώσιμες κουτάλες σερβιρίσματος! Θεωρώ πως θα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό!

Challenge-julien3_590

Πάμε να δούμε πώς!

Αρχικά χρειάζεστε ένα πατρόν για να φτιάξετε το σχέδιο των κουταλιών στη ζύμη. Πατήστε εδώ για να δείτε το πατρόν που μπορείτε να φτιάξετε από χαρτόνι.

Challenge-julien3_590

Στη συνέχεια πάρτε ζύμη σφολιάτας, κουρού ή όποια νομίζεται καλύτερη με βάσει της φωτογραφίες ή φτιάξτε τη δική σας και απλώστε την στον πάγκο της κουζίνας πάνω σε λαδόκολλα.

Challenge-julien3_590

Κόψτε δύο κουτάλια από ζύμη με τη βοήθεια του πατρόν!

Challenge-julien3_590

Στην παραλληλόγραμμη μεριά της ζύμης απλώστε οποιαδήποτε γέμιση θα θέλατε να έχει το κουτάλι σας. Επιλέξτε κάτι που δεν θα έχει πολύ υγρασία όμως. Μην βάλετε δηλαδή μαγιονέζα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε π,χ τυρί κρέμα ή λιωμένη φέτα με κάποια μυρωδικά!

Challenge-julien3_590

Τυλίξτε τώρα μαλακά το μέρος που γεμίσατε προηγουμένως ώστε να γίνει το χερούλι της κουτάλας.

Challenge-julien3_590

Με τη υπόλοιπη ζύμη που σας έμεινε, θα φτιάξετε σωσιέρα! Αμέ!
Πάρτε ένα μπολάκι, γυρίστε το ανάποδα και αλείψτε το όλο το πίσω μέρος του μπολ με λάδι, Αυτό το βήμα μην το παραλείψετε γιατί δεν θα βγει ποτέ η ζύμη από το μπολ! Αγκαλιάστε με τη ζύμη σας όλο το μπολ και φροντίστε να μην μείνουν τρυπούλες!

Challenge-julien3_590

Βάλτε τις κουτάλες και το μπολ σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Φροντίστε με κάποιο αντικείμενο (κατάλληλο για φούρνο) ώστε οι άκρες των κουταλιών να μείνουν ελαφρώς λυγισμένες κατά το ψήσιμο! 
Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι ψήθηκε καλά η ζύμη!

Challenge-julien3_590

Πιθανόν να θέλετε να φτιάξετε παραπάνω από ένα ζευγάρι για να έχουν όλοι οι καλεσμένοι σας την ευκαιρία να τα...δοκιμάσουν! 

Challenge-julien3_590

Πως σας φαίνεται; Μην επιδιώξετε το τέλειο! Μόνο η διαδικασία και ο ενθουσιασμός των καλεσμένων σας φτάνει και περισσεύει για να ανταμειφθεί η προσπάθεια σας!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας και καλή όρεξη!!!!!

No comments:

Post a Comment