Friday, December 19, 2014

"All I want for christmas is..."

Τελευταία Παρασκευή πριν τα Χριστούγεννα και σκεφτόμουν τον καλύτερο τρόπο να σας ευχηθώ..
Και κατέληξα πως αυτό που μένει απαράλλαχτο όσο περνούν τα χρόνια, είναι ο ενθουσιασμός και η αθωότητα με την οποία περιμένουν την εποχή αυτή του χρόνου τα παιδιά..

Επισκέφτηκα, λοιπόν, το 14ο Νηπιαγωγείο Λαμίας και το Εικαστικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων και με τιμή σας παρουσιάζω τις γιορτινές δημιουργίες των λιλιπούτειων καλλιτεχνών μας!


Στις ζωγραφιές τους αναγνώρισα αρκετά στοιχεία από τα δικά μου ζωγραφισμένα Χριστούγεννα, αν και οφείλω να παραδεχτώ ότι η νέα γενιά έχει "άποψη"! Δέντρα σε πρωτότυπες αποχρώσεις, σκουφάτοι χιονάνθρωποι από χαρτονένιους κυλίνδρους και στολίδια από ζυμάρι!


 

Το να συζητάς μαζί τους δε, σκέτη απόλαυση! Απαντήσεις που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό, βλέμματα σπινθηροβόλα γεμάτα προσμονή για το στόλισμα, τα δώρα του Άι-Βασίλη και -ιδανικά- το χιόνι.. Και το πιο σημαντικό, όπως πολύ λιτά και περιεκτικά δήλωσε ο μικρός Οδυσσέας, "τη χαρά"..
Βάζοντας στην άκρη τον υλισμό και την επιφανειακή σκοπιά των πραγμάτων, δίνοντας έμφαση σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία: την υγεία και τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων που αγαπάμε..



Δεν έχω, επομένως, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο να σας ευχηθώ, από το να ανατρέξετε στις αναμνήσεις σας και να περάσετε αυτές τις ημέρες με τη μαγεία και την ονειροπόληση των παιδικών σας χρόνων! Μην ξεχνάτε.. το λαμπερό σας βλέμμα, σίγουρα θα είναι μεταδοτικό!



Πολλές ευχές για τα πιο όμορφα Χριστούγεννα!

No comments:

Post a Comment