Monday, February 3, 2014

ΣΧΈΔΙΟ JESSICA ΓΙΑ ΚΕΡΑΜΕΙΚΌ- ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΊΟ!

Με τη συμβολή της Christine Binswanger το 2006 και το 2007, μια διεθνής ομάδα αρχιτεκτόνων που δεν λειτούργησε στην Αθήνα πριν ήταν μαζί, με σκοπό να επανεξετάσουν τις επικρατούσες τυπολογίες βρέθηκε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες της διαβίωσης και εργασίας στο κέντρο της πόλης.

Το είδα,το διάβασα και νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον!
Παρακάτω θα δούμε με εικόνες μερικές από τις προτάσεις για την περιοχή!

Μικτής χρήσης ανάπτυξη με εμπορικούς χώρους και διαμερίσματα, που σχεδιάστηκε από Atelier Bow Wow-, που βρίσκεται στο 32-34 Κεραμεικού & Ιάσονος 15-17 st.


Μικτής χρήσης ανάπτυξη με εμπορικούς χώρους και αντικείμενα design χώρους παραγωγής, f & b διατηρητέο ​​ανακαίνισης του κτιρίου, σχεδιάστηκε από τον Διονύση Ζαχαρίας Architects, που βρίσκεται στο Κεραμεικού 28 st.




Μικτής χρήσης ανάπτυξη με εμπορικούς χώρους, στούντιο, και οικιακούς χώρους. Την ανάπτυξη νέων και ανακαίνιση διατηρητέων κτιρίων σχεδιάστηκε από Boyd Cody Architects, που βρίσκεται στο 3-13 Ιάσονος & Αγησιλάου 32-34 st.







Open Air Office, μια προσωρινή εγκατάσταση σχεδιασμένη από το γραφείο ANTONAS, φιλοξενείται ReMap 3 info Point betwwen 12/9 & 30/11 2011. Κατά τη διάρκεια του Remap 3, το Open Office Air παρείχε δημόσιου χώρου εργασίας και ενημερωτικό υλικό για την εκδήλωση. Open Office Air έχει βραβευτεί για το "Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο για την περίοδο 2009-2011" στο ΔΟΜΕΣ 2011 Βραβεία Αρχιτεκτονικής.



Κεραμεικού, «Συντρίμμια Urban Surface / Αθηναϊκή Streets Από λειψάνων", είναι μια σχεδιαστική πρόταση από το γραφείο ANTONAS για την πεζοδρόμηση του Κεραμεικού st, ως μέρος των εργαστηρίων αρχιτεκτονικής που διοργανώθηκε από την πρωτοβουλία ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά.




Οδός αγορά νέα εξέλιξη που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Jean-Frederic Luscher, που βρίσκεται στο 36 Λεωνίδου και δύο διατηρητέων κτιρίων ανακαινίσεις βρίσκονται σε 45 Κολοκυνθούς st 10 και Γιατράκου st ..






Ανακαίνισης του κτιρίου συν-εργασίας διάστημα 70, το οποίο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ανδρέα Αγγελιδάκη, που βρίσκεται στο Λεωνίδου 11 st. Τοιχογραφία έργα τέχνης από Έλληνα καλλιτέχνη Άγγελου Πλέσσα.




Ανακαίνισης του κτιρίου συν-εργασίας χώρο του '70, που σχεδιάστηκε από Divercity Architects, που βρίσκεται στο 47 Ιάσονος st. Τοιχογραφία προμήθεια έργα τέχνης σε Έλληνα καλλιτέχνη Ραλλού Παναγιώτου.




Γραφειακών χώρων που αναφέρονται ανακαίνισης του κτιρίου και προσθήκη, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Jean-Frederic Luscher, που βρίσκεται στο 42-44 Κολωνού st.





Οδός αγορά ανακαίνισης διατηρητέων κτιρίων για χρήση κατοικίας, που σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες VOIS, που βρίσκεται στο 4-6-8 Ιάσονος st.












περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο jessica στην παρακάτω διεύθυνση, (www.jessicafund.gr).
πηγή εικόνων και στοιχείων:OLIAROS  OLIAROS ξεκίνησε το έργο KM Properties το 2006 με στόχο την επανενεργοποίηση της περιοχής Κεραμεικού-Μεταξουργείου (ΚΜ) στο κέντρο της Αθήνας ». Με τη διερεύνηση νέων μορφών συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων της πόλης, επιδιώκουμε να αντιμετωπίσει μια νέα αστική πραγματικότητα και να εισαγάγει μια σύγχρονη ταυτότητα.

No comments:

Post a Comment