Tuesday, February 18, 2014

ΤΑ ΦΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΑΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ!


Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι χωρίς αμφιβολία ένα πολύ σημαντικό και ταυτόχρονα ξεχωριστό διακοσμητικό στοιχείο και όταν αυτό συνδυάζεται με τη σωστή επιλογή γλάστρας, το άρτιο αποτέλεσμα που δημιουργείται  είναι πραγματικά όμορφο.

Εκτός από το αισθηματικό αποτέλεσμα που προσφέρουν τα φυτά στο χώρο μετά από έρευνες, που έχουν διεξαχθεί, τα φυτά μειώνουν τα επίπεδα χημικών ενώσεων και απορροφούν έως και 90% των ρύπων στον εσωτερικό χώρο στον οποίο βρίσκονται.
Πολλές από τις ώρες του 24ώρου μας, οι περισσότεροι από εμάς τις περνάμε κλεισμένοι μέσα σε κτίρια και σε ασφυκτικούς μικρούς χώρους είτε αυτό είναι το σπίτι μας είτε το γραφείο στο οποίο εργαζόμαστε πολλές ώρες.Τα φυτά λοιπόν,σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητα και κυρίως στο χώρο εργασίας μας διότι έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν το αίσθημα ευεξίας και καλής υγείας ενώ πολλοί εργαζόμενοι τα θεωρούν στοιχεία θετικής ενέργειας και ευμάρειας στο χώρο,μειώνουν το άγχος και προσφέρουν αισθηματική σταθερότητα.


Επίσης καλό θα ήταν να γνωρίζουμε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να θεωρηθούν ως φυσικά φίλτρα τα οποία καθαρίζουν τον αέρα γύρω μας, ο οποίος συνήθως είναι γεμάτος χημικές ουσίες, από τις οποίες αρκετές προέρχονται από υλικά και στοιχεία που υπάρχουν στο χώρο μας π.χ πλαστικό, βερνίκια, χαλιά, υφάσματα κλπ..Τα φυτά λοιπόν έχουν την ιδιότητα να απορροφούν όλες τις ουσίες και να αφήνουν τον αέρα καθαρό να ''κυκλοφορεί'' γύρω μας.
Γεμίστε τους χώρους σας με τα κατάλληλα λουλούδια, που θα ικανοποιούν τις ανάγκες σας δημιουργώντας ένα ευχάριστο,όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, δίνοντας μία νότα ζωής στην καθημερινότητα σας.




Τip:Τα ψεύτικα και αποξηραμένα φυτά θα πρέπει να τα αποφεύγουμε και να τα χρησιμοποιούμε σε ειδικές ξεχωριστές περιπτώσεις στη διακόσμησή μας.

No comments:

Post a Comment