Tuesday, January 21, 2014

Μερικές από τις μεγαλύτερες εκθέσεις που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας αυτό το διάστημα!!



"ANTI-DESIGN 2014 - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ"

16 Ιανουαρίου 2014 ... 15 Φεβρουαρίου 2014 | Τεχνόπολις > Γκάζι - Βοτανικός - Κεραμεικός
 Anti-Design 2014 - Προτάσεις για μια εποχή μηδενικού προϋπολογισμού Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου την έκθεση: «Anti-Design 2014 - Προτάσεις για μια εποχή μηδενικού προϋπολογισμού, Proposals for a zero budget era».

Είναι μια ομαδική έκθεση στην οποία, αρχιτέκτονες, designers, εικαστικοί καλλιτέχνες, αλλά και μουσικοί, σκηνοθέτες και τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, αντιμετωπίζουν με φαντασία και χιούμορ, με ευαισθησία και πολλή προσωπική δουλειά το θέμα της έκθεσης. Προσπαθώντας να καταγγείλουν, να σχολιάσουν, να δουν θετικά και δημιουργικά την παρούσα κατάσταση και τελικά να προτείνουν.

Είναι ένας προβληματισμός για το ρόλο του design στις μέρες μας. Για την πολυχρησιμοποιούμενη αυτή λέξη που πρέπει να μας προβληματίσει. Γιατί το design είναι στην εποχή μας anti-design. Γιατί στην Ελλάδα του 2014 καλούμαστε να σχεδιάσουμε το περιβάλλον μας με τα ελάχιστα. Γιατί πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε περισσότερο το μυαλό μας και τη φαντασία μας και λιγότερο το πορτοφόλι μας. Γιατί πρέπει να μάθουμε να βρίσκουμε λύσεις που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον και την οικονομία. Λύσεις έξυπνες, ευφάνταστες και λειτουργικές. Που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και ευκολότερη. Που θα μας δώσουν την ικανοποίηση ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με λιγότερα πράγματα και περισσότερη αγάπη.

Στην έκθεση συμμετέχουν:
AskArchitects - Θέλω πλύσιμο
YolkStudio - Bottle Lamp, IKEA Hack: Re-Frosta
Gram Αρχιτέκτονες - Σαιζ Λονγκ
Griik architects - Dolce Vita
Τζώρτζης Γρηγοράκης - 45 Βαθμοί
We design - Trash-Formed
Αλέξανδρος Δρυμωνίτης και Μαρίνος Τρανουδάκης - JunkBox
Πόπη Ζερβοπούλου-Κρούσκα - Μ’ ένα κουβάρι…
Μανώλης Ηλιάκης και Ασπασία Κουζούπη - Silence is Sexy open-source toolkit in Braille
Φαίη Θεοδοσίου - Highlight the Façade
Andreas Kargsten και Βάντα Χαλυβοπούλου - Dusty Design
Μιχάλης Κατζουράκης - Hommage a Daniel Spoerri
Ρίκα Κριθαρά - Moving Mountain
Έρση Κρούσκα - DigiLog
Paula Lakah - Second Skin
Κωστάντια Μάνθου - Souple
Valentino Marengo - Ceci n'est pas un seau...seulemant
Άγγελος Σκούρτης - Χάρτινος Σταυρός
DIY_Stenciliers - Open Source Furniture
Άσπα Στασινοπούλου - Άτιτλα
Νάκης Ταστσιόγλου - Λάβαρο
Jazzt Designers - ConMonk
FFF Architects - MetaLaxis
Μιχάλης Φιλίνης - Ωφέλιμη Κενότητα
Ingrid Fragandoni - Prayer Flag
Λευκή Χριστίδου - Primates and evolution

Ιδέα, επιμέλεια της έκθεσης: Πόπη Ζερβοπούλου-Κρούσκα και Έρση Κρούσκα






Massimo Listri
Η έκθεση Φωτογραφικής Αρχιτεκτονικής του Μassimo Listri στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, από 17 Ιανουαρίου έως 16 Μαρτίου 2014.
Η έκθεση παρουσιάζει μια επιλογή φωτογραφιών του καλλιτέχνη Massimo Listri, η οποία περιλαμβάνει τις εικονικές του προοπτικές για τα μπαρόκ παλάτια, τους νεοκλασικούς εσωτερικούς χώρους και τις αναγεννησιακές βιβλιοθήκες. 
Ο φωτογράφος που έχει ως έδρα του τη Φλωρεντία, όντας γοητευμένος από τον απόλυτο έλεγχο της σύνθεσης που του επιτρέπει να έχει η αρχιτεκτονική θεματολογία, φωτογραφίζει τον άψυχο κλασικισμό εδώ και πολλά χρόνια. 
Περισσότερο από απλή καταγραφή της αρχιτεκτονικής, ο Listri ανακαλύπτει εκ νέου τους ιστορικούς χώρους και μας καλεί να τους εξετάσουμε με φρέσκια ματιά.
Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε πολλά δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει δημοσιεύσει πάνω από πενήντα βιβλία για την τέχνη και την αρχιτεκτονική.
- See more at: http://www.elculture.gr/exhibitions/massimo_listri_benaki-770073#sthash.f7Syyxe9.dpuf




Η Κορυφαία Έκθεση Σπιτιού
Τα μεγαλύτερα ονόματα, στο χώρο του επίπλου και του εξοπλισμού του σπιτιού, θα παρουσιάσουν, για εννέα συνεχείς ημέρες, τις πιο όμορφες δημιουργίες τους, δίνοντάς σας τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά μια μεγάλη ποικιλία επίπλων σπιτιού αλλά και είδη εξοπλισμού σπιτιού όπως είδη ψύξης και θέρμανσης, φωτιστικά, λευκά είδη, χαλιά και οτιδήποτε είναι απαραίτητο για μια μοντέρνα κατοικία. 

Οι 40.000 επισκέπτες που επισκέπτονται την έκθεση επιβεβαιώνουν την επιτυχία της και είμαστε σίγουροι ότι και η φετινή ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ, θα αναδειχθεί σε ένα από τα κορυφαία γεγονότα στον χώρο του επίπλου, του εσωτερικού design και της οικονομίας. 

Ραντεβού λοιπόν στην 34η Έκθεση Σπιτιού ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ από 15 έως 23μ Φεβρουαρίου στο HELEXPOMAROUSSI (Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι). 






Η έκθεση “Γάμος-Βάπτιση 2014” θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, από 7 έως 10 Φεβρουαρίου 2014.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Παρασκευή: 16:00-21:30
Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα: 11:00-21:30

Στον εκθεσιακό χώρο θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για πολλά και διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες για το ευρύ κοινό όπως:


• ΝΥΦΙΚΑ
• ΒΡΑΔΙΝΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑ
• ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΑ
• ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΑΜΟΥ
• ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
• ΚΤΗΜΑΤΑ

• CATERING
• ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ
• ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ
• ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΑ - ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ

• ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
• ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
• ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ
• ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ & ΒΙΝΤΕΟ

• ΑΝΘΟΣΤΟΛΙΣΜΟΙ
• ΜΠΑΛΟΝΟΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
• ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ

• ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΛΠ.






Η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα!
Η 9η HORECA καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ της και είναι η μεγαλύτερη έκθεση που διοργανώνεται στην Ελλάδα σήμερα! Με 520 εκθέτες & συνολική εκθεσιακή επιφάνεια 45.000m2, συνεχίζει να γράφει τη δική της λαμπρή ιστορία στο χώρο των εκθέσεων! Το Metropolitan Expo, το καλύτερο εκθεσιακό κέντρο στην Ελλάδα, θα φιλοξενήσει στα 4 πλήρως ανεπτυγμένα halls του, τους εκθέτες της 9ης HORECA και δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες που αναμένεται να επισκεφθούν την έκθεση από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από πολλές χώρες του εξωτερικού! 
Η HORECA, σε πείσμα των καιρών, χάρη στη συνέπειά της, την άρτια κάθε φορά διοργάνωσή της, την τεράστια διαφημιστική προβολή (το διαφημιστικό της budget θα ξεπεράσει τις 500.000€!), και τον προσεκτικό σχεδιασμό της, εξελίσσεται στο πιο επιτυχημένο και αναγνωρίσιμο εκθεσιακό brand της χώρας μας, με διεθνές, συγχρόνως, κύρος και ακτινοβολία. 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλοι οι θεσμικοί φορείς της Γαστρονομίας και του Τουρισμού τη στηρίζουν έμπρακτα, ενστερνιζόμενοι τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στη βελτίωση και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας. 
Πιστή στη μέχρι τώρα πορεία της, η HORECA εξακολουθεί να γράφει ιστορία, αυξάνοντας αναλογικά με το μέγεθός της και το πλήθος των παράλληλων εκδηλώσεων που φιλοξενεί. Έτσι, στη διοργάνωση του 2014 θα φιλοξενηθούν αμέτρητα events που άπτονται του ενδιαφέροντος κάθε επαγγελματία του Τουρισμού και της Γαστρονομίας. Κανένας επαγγελματίας του κλάδου δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να ζήσει από κοντά αυτό το κορυφαίο γεγονός που θα τον φέρει σε επαφή με όλες τις εξελίξεις που τον αφορούν.


No comments:

Post a Comment