Friday, June 26, 2015

CHERRY CAFFEE CAKE!

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια βέβαια!)


  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 γρ. αμυγδαλόσκονη
  • λίγες σταγόνες εσάνς αμυγδάλου


  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το εσάνς αμυγδάλου, το αλάτι και το baking powder.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την αμυγδαλόσκονη και στη συνέχεια το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα (23 εκ.) που ανοίγει και στην οποία έχουμε προηγουμένως στρώσει λαδόκολλα.
  • Τοποθετούμε τα κεράσια σε όμορφο σχηματισμό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 35-40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε.
  • No comments:

    Post a Comment