Saturday, May 23, 2015

Industrial style:Το Βιομηχανικό στυλ,μην το φοβάσαι...


Που παει ο νους σας οταν ακουτε "βιομηχανικο στυλ"? Mα φυσικα σε loft, μεγαλους δηλαδη,πρωην βιομηχανικους χωρους οπως εργοστασια η΄αποθηκες τα οποια διαμορφωνονται και επαναχρησιμοποιουνται ως κατοικιες.


Χαρακτηριστικη ηταν παλια η εικονα ενος καλλιτεχνη που ζουσε και δημιουργουσε σέναν τεραστιο χωρο με μεγαλα παραθυρα και ελαχιστη επιπλωση για τον απλουστατο λογο οτι ηταν πολυ φθηνοι αφου ηταν επαγγελματικοι χωροι και ετσι κατεληγαν να μενουν κιολας εκει.
Απο τοτε μεχρι σημερα τα πραγματα αλλαξαν αρκετα. Ενας ενιαιος χωρος με ελαχιστα χωρισματα, τραχιες επιφανειες στους τοιχους (τουβλινοι ή απλως σοβαντισμενοι), οι εμφανεις σωληνωσεις, οι φαρδιες και λειτουργικες επιφανειες(παγκοι,τραπεζια), τα ανεπιτειδευτα συντηρημενα επιπλα και διακοσμητικα του παρελθοντος, τα "βιομηχανικου τυπου" δαπεδα(τσιμεντο, γκρι γρανιτης), το τριο "μεταλλο-ξυλο-γυαλι" στην ποιο καθαρη και λιτη του μορφη και τελος, η σχεδον ανυπαρκτη παρουσια υφασματων(πχ ανοιγματα χωρις κουρτινες, απουσια χαλιων),συνθετουν σημερα τη βασικη εικονα του industrial style οπως αυτο διαμορφωνεται απο κορυφαιους interior designers μεποιο παιχνιδιαρικη πλεον διαθεση και στοχο τη ζεστασια και τη θαλπωρη του χωρου.
 Το γκρι και το λευκο ειναι τα κυριαρχα χρωματα του industrial style και αν καποιος επιθυμει να προσθεσει χρωμα, αυτο θα πρεπει να περιοριστει σε λεπτομερειες στην περιπτωση των εντονων χρωματων ενω για γηινους τονους υπαρχει μια μεγαλη γκαμα μεσα απο τα ιδια υλικα που θα χρησιμοποιηθουν για τη συνθεση του χωρου.  Αλλο σημαντικο στοιχειο του στυλ αυτου ειναι τα φυτα (πρασιναδες και λουλουδια). Ταιριαζουν απολυτα προσφερονταας τον αντιποδα στην "σκληροτητα" του βιομηχανικου στυλ. 






Για περισσοτερες ιδεες ριξτε μια ματια σ'αυτα τα links:














No comments:

Post a Comment