Wednesday, May 13, 2015

Cottage style-Η διακοσμηση που σε παει διακοπες!

Χαρουμενο, ανετο και προσχαρο το Cottage style μιαζει με μια τεραστια αγκαλια!
Πως το ανακαλυπτουμε και πως το πετυχαινουμε ωστε να απολαυσουμε τη μαγεια της θαλπωρης που θα μας προσφερει?


Τοσο ως ιδεολογια οσο και σαν διακοσμητικη προσεγγιση ειναι ισως το μονο διακοσμητικο στυλ που καταφερνει  να συνδυασει και να αναδειξει περιτρανα αλλα και ανεπιτειδευτα καθε ατελεια και καθε διαφορετικο στυλ επιπλου ακριβως επειδη τα βλεπει ευκολα και απλα!
Αναπαυτικο, ανετο, καθημερινο και τελειως προσωπικο το αποτελεσμα που θα προκυψει απο την επιλογη αυτου του αγαπησιαρικου στυλ διακοσμησης εαν αποδοθει και εφαρμοσθει σωστα. 
Υφασματα που σε καθυσηχαζουν, επιπλα που σε καλουν να ανασηκωσεις-χωρις ενοχες-και να ξεκουρασεις τα ποδια σου...μια γοητευτικη ελευθερια που σε οδηγει τοσο σε μποεμ οσο και οικογενειακες απολαυσεις!
Φορας το ψαθινο καπελακι σου και πας για βουτια, οι καλογυαλισμενες επιφανειες σε αφηνουν παγερα αδιαφορο, μαγευεσαι στη θεα μιας τσιγκινης κανατας γεματης υακινθους και ασφονδελους, μπορεις να περασεις μια ολοκληρη μερα χαμενος μεσα σε πολυχρωμα παζαρια και υπαιθριες αγορες...Ανηκεις λοιπον, στην τυχερη κατηγορια των ανθρωπων που ανακαλυπουν καθε μικρο θυσαυρο και τον απολαμβανουν  σαν μια μεγαλη γιορτη!

Οι απαλες πατινες των επιπλων, τα ξεθωριασμενα μοτιβα, τα μαλακα υφασματα(βαμβακερα,λινα),τα "τριμμενα", παλ χρωματα σε τοιχους και αξεσουαρ, τα ετεροκλητα επιπλα, συμβαλλουν ολα σ'αυτο που πριν μερικα χρονια ονομαζαμε shabby chic και ηταν συνωνυμο του cottage style στην ποιο πολυτελη μορφη του.       
Αερινες χρωματικες παλλετες σαν φρεσκοπλυμενα σεντονια, χωρις χρωματικες εξαρσεις η' αντιθεσεις και χωρις αντανακλασεις(χρυσος ,ασημι) παρα μονο πινελιες απο τονο σε τονο μεχρι 2-3 παλ επιλογες(τυρκουαζ, ροζ, κιτρινο, λιλα) ισα-ισα να μην παραπεμπει το δωματιο σε οικο νυφικων!   
Αν υπαρχει κατι που χαρακτηριζει απολυτα το cottage style ειναι οι λευκες,καθετες ,σανιδες που πλαισιωνουν περιμετρικα το τοιχο σ'ενα δωματιο απο το πατωμα μεχρι το ενα μετρο περιπου. Σε off-white, η' καποια διακριτικη αποχρωση, απογειωνει το χωρο και  του δινει την ζεστασια και το χαρακτηρα που επιβαλλει το cottage style.
Οπως σε καθε στυλ διακοσμησης, τα υφασματα προσδιοριζουν κατα πολυ και αυτο το στυλ. Απαλα φλοραλ, διακριτικες ριγες, ρομαντικα καρω, οσον αφορα τα μοτιβα. Βαμβακερα, sisal, λινα, υφασματα ασπρορουχων και απο παλια vintage κομματια συνθετουμε τα καλυματα και τα μαξιλαρια του χωρου μας ενω, καποια παλια πλεκτα κομματια ολοκληρωνουν το ντυσιμο και "στολισμα" των επιπλων μας. Εξαιρεση οι κουρτινες που παντα πρεπει να ειναι απο απλο, λευκο,αερινο υφασμα. 
Τα καλυματα επιπλων και το cottage style γεννηθηκαν για να ζησουν μαζι! Custom-made η' ετοιμα-ραμμενα, τα καλυματα των επιπλων και κυριως του καναπε και της πολυθρονας ειναι που δινουν το ρυθμο και το βημα σ'αυτο το υπεροχα εκλεκιστικο στυλ διακοσμησης. 
Προσοχη: Αποκλειονται τα ριχταρια, τα υφασματα και οτιδιποτε αλλο πεφτει απλως πανω στο καθισμα.
Η δυναμη της μπογιας! Δεν υπαρχει λατρης ή ειδικος του cottage style πουν να εχει δει ενα παλιο σιδερενιο κρεβατι, η΄εναν ταλαιπωρημενο σκαλιστο μπουφε και να μην το μεταμορφωσει με μπογια! Ποιο συγκεκριμενα, με τη μεθοδο της πατινας(τριψιμο,βαψιμο,πατιναρισμα) ειναι απειρες οι προτασεις και οι λυσεις που μπορει να σκεφτει κανεις ανακαλυπτοντας εναν τετοιο θυσαυρο!Επισης κι εδώ, φροντιζουμε να χρησιμοποιουμε ματ χρωματα και να μην λουστραρουμε τα επιπλα στο τελος.


Στο cottage style ταιριαζει το ξυλινο πατωμα. Φυσικα φθαρμενο και πολυκαιρισμενο ειναι ο αρχοντας του δαπεδου ενω η φυσικη πετρα και το πλακακι με σχεδια τυπου vintage(οπως τα μικρα εξαγωνα που ντυνουν τα μπανια) ταιριαζουν εξισου σ'αυτο το στυλ διακοσμησης. Τα χαλια που τα καλυπτουν ειναι συνηθως μαλλινα η' βαμβακερα μονοχρωμα η' ριγε.                                     
Παλιοτερα, που δεν υπηρχαν τα ντουλαπια στις κουζινες και τα μπανια, τι χρησιμοποιουσαν για αποθηκευση?Ραφια. Κυριως ξυλινα, σε ανοιχτοχρωμους συνδυασμους με τους τοιχους και τα επιπλα, συμπληρωνουν τελεια την chic rustic εικονα αυτης της κατοικιας.

Get the cottage style look!:

















No comments:

Post a Comment