Thursday, April 16, 2015

Και σε ποιον δεν περισεύουν κόκκινα αυγά από το Πάσχα? Δεν χρειάζεται να τα πετάξουμε αντιθέτως μπορούμε να τα αξιοποιησουμε!

''Πράσινα" αυγά με ζαμπόν!

Υλικά:

6 μεγάλα αυγά, βρασμένα
1 κουταλιά του γλυκού σπορέλαιο
2 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένες
Μία χούφτα φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόψτε τα αυγά στη μέση και αφαιρέστε τον κρόκο (κρατήστε τον για άλλη χρήση ή προσθέστε τον στο παρακάτω μίγμα ή απλά δώστε τον σκύλο σας). Ζεστάνετε το σπορέλαιο σε ένα άλλο τηγανάκι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ζαμπόν για ένα λεπτό. Προσθέστε και το σπανάκι και μαγειρέψτε τα για άλλο ένα λεπτό, μέχρι να μαραθεί.
Σε μεσαίου μεγέθους μπολ αναμείξτε καλά και λιώστε τους τρεις κρόκους (αν τους θέλετε) με τη μαγιονέζα, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το σπανάκι με το ζαμπόν και ανακατέψτε πάλι πολύ καλά.
Γεμίστε τα αυγά που έχετε κόψει με το μίγμα και σερβίρετε

Αυγά με σολομό!

Υλικά:
1 μικρή πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
6 μεγάλα αυγά, σφιχτά βρασμένα
½ κούπα καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light
1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο χυμό από λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Φρέσκο άνηθο ή/και κάπαρη για γαρνίρισμα


Εκτέλεση:
Βράστε καλά την πατάτα μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε τη να στραγγίσει και να κρυώσει.
Ωστόσο, καθαρίστε και κόψτε στη μέση τα αυγά. Αφαιρέστε τους κρόκους.

Σε μεσαίου μεγέθους μπολ αναμείξτε τους κρόκους, την πατάτα, τον σολομό, τη μαγιονέζα, το λεμόνι και τη μουστάρδα. Ανακατέψτε καλά και πιέστε τα με ένα πιρούνι για να γίνουν σαν πουρές. Προσθέστε το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Γεμίστε με το μίγμα τα αυγά και γαρνίρετε με τον άνηθο ή/και την κάπαρη και βάλτε την πιατέλα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε τα αυγά.

No comments:

Post a Comment