Sunday, March 15, 2015

Η ΤΑΙΝΙΑ "CHAPPIE" ΤΟΥ NIΛ MΠΛΟMKAMΠ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝHMATOΓΡΑΦΟΥΣ


Η ΤΑΙΝΙΑ...
Κάθε παιδί έρχεται στον κόσμο γεμάτο υποσχέσεις! Τοιουτοτρόπως και ο Τσάπι ("Chappie"), ο οποίος είναι χαρισματικός, ιδιαίτερος, μια ιδιοφυία θα έλεγε κανείς. Ο Τσάπι θα επηρεαστεί σαν παιδί από το περιβάλλον του, με ποικίλα θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία. Θα βασιστεί επίσης στην καρδιά του και την ψυχή του, προκειμένου να βρει την προσωπική του πορεία στον κόσμο γενόμενος ταυτόχρονα άντρας. Βέβαια υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια η οποία και διαφοροποιεί τον Τσάπι απ' όλους τους υπόλοιπους... η συγκεκριμένη προσωπικότητα δεν είναι παρά ένα ρομπότ! Το πρώτο μάλιστα ρομπότ με την ικανότητα να σκέφτεται και να αισθάνεται από μόνο του. Η ζωή και η ιστορία συνεπώς του Τσάπι, ενός ρομπότ με συνείδηση και συναίσθημα, θ' αλλάξει συνεπώς τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αντιμετωπίζει τις μηχανές...μέχρι βέβαια κάποιος να σταθεί εμπόδιο σ' αυτό. Εκεί ο Τσάπι καλείται όχι μόνο να σκεφτεί και να αισθανθεί αλλά και να παλέψει για τη επιβίωση του...

...ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ
Μετά το "District 9" και το "Elysium" ο σκηνοθέτης Νιλ Μπλόμκαμπ συνεχίζει τη διαδρομή του στην επιστημονική φαντασία, με ανθρωποκεντρική και ιδεαλιστική ματιά. Η εν λόγω δουλειά μάλιστα του νοτιοφρικανού σκηνοθέτη εμπεριέχει ηχηρά ονόματα, όπως ο Χιου Τζάκμαν και ο Ντεβ Πάτελ, τους οποίους έρχεται να πλαισιώσει η Σιγκούρνι Γουίβερ. Toν Τσάπι υποδύεται ο άγνωστος Σάρλτο Κόπλει. Το σενάριο πάλι υπογράφει ο Mπλόμκαμπ από κοινού με την Τέρι Τάτσελ. Τόσο ο σκηνοθέτης όσο και οι υπόλοιποι συντελεστές παίρνουν μέρος σε μια ταινία με ήρωα έναν κατά κάποιο τρόπο κωμικό Ρόμποκοπ, όπου δίδεται παράλληλα χαρακτηριστική έμφαση στην επίδραση της τεχνολογίας στην ανθρώπινη ζωή αλλά και στην ταυτόχρονη εξερεύνηση της καλοσύνης και της ισότητας.

Η ταινία "Chappie" έχει ήδη βγει στις αμερικάνικες κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ στην Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα, εορταστικά, στις 25 του Μάρτη.



Trailer








No comments:

Post a Comment