Tuesday, March 31, 2015

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ: ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΜ ΝΙΣΟΝ



Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Είναι Χριστούγεννα και ο βιρτουόζος εκτελεστής Τζίμι Κόνλον, γνωστός και ως «νεκροθάφτης», ζει ολομόναχος σ' ένα βρώμικο και σκοτεινό διαμέρισμα στο Μπρούκλιν, αποξενωμένος από την οικογένειά του. Έχει ζήσει μια ζωή γεμάτη τύψεις για το παρελθόν του, γεμάτη από λάθη που έχει κάνει, τα οποία δύσκολα θα μπορέσει να πάρει ποτέ πίσω. Μια νύχτα όμως παίρνει την καθοριστική απόφαση να περισώσει ό,τι έχει απομείνει από τη ζωή του. Ο Κόνλον έχει στη διάθεσή του τη συγκεκριμένη μόνο νύχτα για να έρθει αντιμέτωπος με το πρώην αφεντικό του, προκειμένου να προστατεύσει το γιο του Μάικ, ο οποίος γίνεται στόχος δολοφονίας. Σημειωτέον ότι ο Μάικ δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τον πατέρα του ή τη δουλειά του, ειδικά από τότε που ο Τζίμι τους εγκατέλειψε...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Ο σκηνοθέτης "Ζομ Κολέ-Σερά" της ταινίας "Νυχτερινή Καταδίωξη" αναφέρει πως το σενάριο του "Μπραντ Ίνγκελσμπι", βάσει του οποίου σκηνοθέτησε και την εν λόγω ταινία, ήταν ένα από τα καλύτερα σενάρια που έχει διαβάσει ποτέ. Συγκεκριμένα επισημαίνει πως η φράση "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα" συνοψίζει τέλεια την ιστορία. Και συμπληρώνει, "Οι χαρακτήρες επίσης είναι σαν βγαλμένοι από την πραγματικότητα, γεμάτοι ψυχή".  Ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει επίσης ότι αμέσως σκέφτηκε τον "Λίαμ Νίσον" για τον ρόλο του Τζίμι, όχι μόνο γιατί είναι ένας ηθοποιός μεγάλης εμβέλειας, αλλά καθότι ο Λίαμ είναι πατέρας και θα μπορούσε συνεπώς άνετα να συνδεθεί με την ιστορία σ' ένα εντελώς άλλο επίπεδο. Το κάστ της ταινίας συμπλήρωσε επιπλέον ο σκηνοθέτης, με τον "Έντ Χάρις", που υποδύεται το αφεντικό της μαφίας, και τον "Τζόελ Κίναμαν" ο οποίος και υποδύεται τον γιο του Τζίμι, Μάικ. Να σημειωθεί επίσης πως το ίδιο σενάριο ήρθε και στα χέρια του παραγωγού Ρόι Λι, ο οποίος σημείωσε με τη σειρά του, "Στην τέταρτη σελίδα είχα ήδη ανατριχιάσει και από την εντέκατη ήξερα κιόλας ότι ήθελα να κάνω αυτή την ταινία".

Η ταινία, που γυρίστηκε σε τοποθεσίες της Νέας Υόρκης και των προαστίων της και συγκεκριμένα στο "Hell Kitchen", την περιοχή-άντρο της συμμορίας των Ιρλανδών μαφιόζων "Westies" τη δεκαετία του '70, θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 12 Απριλίου.

Trailer















No comments:

Post a Comment