Αλμυρά κριτσίνια με πάστα ελιάς
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο του κιλού σφολιάτα
- έτοιμη πάστα ελιάς ή καλύτερα για αυτούς που μπορούν σπιτική
για την πάστα ελιάς
- 2 κούπες μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μπαλσάμικο
- 1 σκελίδα σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανοίγουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε στο μισό την πάστα ομοιόμορφα.
- Διπλώνουμε με το υπόλοιπο μισό φύλλο και προσπαθούμε να ενωθούν καλά.
- Με το ροδάκι που κόβουμε την πίτσα κόβουμε στενές λωρίδες γύρω στο 1 εκατοστό και στρίβουμε την κάθε λωρίδα όσες φορές θέλουμε (2-3 όπως φαίνεται στην εικόνα)
- Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα ή όσπου να ροδίσουν.
- Βάζουμε όλα τα υλικά της πάστας στο μούλτι και αλέθουμε μέχρι να γίνει λείος πολτός
No comments:
Post a Comment