Tuesday, March 3, 2015

Αλμυρά κριτσίνια με πάστα ελιάς 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο του κιλού σφολιάτα
  • έτοιμη πάστα ελιάς ή καλύτερα για αυτούς που μπορούν σπιτική
για την πάστα ελιάς
  • 2 κούπες μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μπαλσάμικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανοίγουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε στο μισό την πάστα ομοιόμορφα.
  2. Διπλώνουμε με το υπόλοιπο μισό φύλλο και προσπαθούμε να ενωθούν καλά.
  3. Με το ροδάκι που κόβουμε την πίτσα κόβουμε στενές λωρίδες γύρω στο 1 εκατοστό και στρίβουμε την κάθε λωρίδα όσες φορές θέλουμε (2-3 όπως φαίνεται στην εικόνα)
  4. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα ή όσπου να ροδίσουν.
Εκτέλεση για την πάστα ελιάς
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά της πάστας στο μούλτι και αλέθουμε μέχρι να γίνει λείος πολτός

No comments:

Post a Comment