Monday, February 16, 2015

Πέννες με ανάμεικτα θαλασσινά

Πέννες με ανάμεικτα θαλασσινά

Υλικά:
  • 500 γραμμάρια πέννες τρίχρωμες
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριος κρεμμύδι, ψιλοκομμένο  ή 2 – 3 φρέσκα
  • 250 γραμμάρια μικρά καλαμάρια
  • 1 κούπες διάφορα θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, πίνες, κλπ)
  • ½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 2 γινωμένες μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
  • ½  κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι
  • Λίγο χονδρό θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 – 7 μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 1 κούπα διάφορες πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη) σε λωρίδες
  • Μερικές κουταλιές μαϊντανό

Εκτέλεση:

Κρατάμε δυό κουταλιές από το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σε βαρύ τηγάνι.  Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και μετά σωτάρουμε τα θαλασσινά.  Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε.  Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τη ρίγανη και βασιλικό.  Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Εν τω μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό, ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου.  Εάν βράσουν πιο νωρίς τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε σε κρύο νερό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζέσταίνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια.  Ρίχνουμε και τις πιπεριές και τις σωτάρουμε 1 – 2 λεπτά.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε με τα θαλασσίνα.  Τέλος, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό από πάνω.

No comments:

Post a Comment