Thursday, December 4, 2014

Ι' M WISHIN' ON A STAR


... εκεί που ξεκινάει η μαγεία κι εκπληρώνονται ευχές για παιδιά που δίνουν το δυσκολότερο αγώνα τους: αυτόν για η ζωή τους...


"Make a Wish". Τι να γράψω για αυτόν τον οργανισμό;
Αισθάνομαι ότι τόσοι πολλοί και ταυτόχρονα τόσο λίγοι γνωρίζουν για τις δράσεις του και τα χαμόγελα που χρόνια τώρα ζωγραφίζει σε παιδικά προσωπάκια..

Εκατοντάδες εθελοντές - μέσα από χορηγίες, δωρεές και εκδηλώσεις - πραγματοποιούν τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, δύναμη και ελπίδα! Όταν το όνειρο ενός σοβαρά άρρωστου παιδιού γίνεται πραγματικότητα, ενδυναμώνεται τόσο πολύ, ώστε μάχεται με ακόμα μεγαλύτερο σθένος ενάντια στην ασθένεια που απειλεί τη ζωή του.

Αλλά ας μην αραδιάσω πληροφορίες που μπορείς να βρεις με ένα "κλικ". 
Προτιμώ πολύ απλά να πω πόσο γλυκιά υποδοχή μου επιφύλαξαν τα μέλη του την περασμένη εβδομάδα και πόσο όμορφο κλίμα επικρατεί. Να μη νιώσεις άνετα; Αδύνατο! Αφού συζήτησα με την υπεύθυνη εθελοντών - και με περηφάνια συμπλήρωσα και τη δική μου Αίτηση Εθελοντή - πέρασα στο μαγικό δωμάτιο.. Εκεί που τα "κορίτσια" του δημιουργικού τμήματος μεγαλουργούν και ετοιμάζονται πυρετωδώς για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar... Παντού χρυσόσκονη, στολίδια και κορδέλες. Λίγα μολύβια, λίγες καραμέλες, λίγη φαντασία και voilά! έτοιμο το πιο παιχνιδιάρικο δέντρο!

Άλλωστε αυτή δεν είναι - ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι - η πραγματική υπόσταση της τέχνης;
Να δημιουργείς χωρίς "πρέπει" και να μοιράζεσαι.
Να προσφέρεις και να αισθάνεσαι γεμάτος.
Να δίνεις λίγο από τον "πολύτιμο" χρόνο σου και αυτό να σου επιστρέφει σε χαμόγελα.
Κι αυτά δεν ανταλλάσσονται..

Εγώ δε βλέπω την ώρα να γίνω και επίσημα μια τέτοια "καλλιτέχνις"... Εσύ;

P.S.
_ Δώσε άλλο νόημα στα δώρα των γιορτών, επιλέγοντας προϊόντα με το λογότυπο του "Make a Wish", όπως η κούπα με την υπογραφή του Πρεσβευτή του οργανισμού Στέλιου Παρλιάρου!

_ Μάθε περισσότερα για τη δράση του στη σελίδα του facebook:
   https://www.facebook.com/MakeAWishGreece?fref=ts

_ Και επειδή για ένα τέτοιο έργο ποτέ δεν είμαστε αρκετοί, εδώ θα βρεις τη Φόρμα Εθελοντή:



No comments:

Post a Comment