Monday, September 22, 2014

Πώς να ΜΕΓΑΛΩΣΕΤΕ τον χώρο του διαμερίσματος σας!



Το ότι μένετε σε ένα μικρό σπίτι ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΙ «ΜΙΚΡΑ», δηλαδή να αγοράσετε μικρή τηλεόραση για να χωράει στον μικρό χώρο του καθιστικού και επ’ ουδενί να έχετε λιγότερα παπούτσια ή ρούχα για να είναι όλα τακτοποιημένα στην ντουλάπα! 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μειώσετε την ακαταστασία και να αυξήσετε τον αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού, ώστε να έχετε ένα ζεστό, ευχάριστο και αναπαυτικό μοντέρνο σπίτι!
Ο πιο εύκολος τρόπος για να ανακουφιστεί ο χώρος είναι να μειωθεί η ακαταστασία. Ξεκινήστε με το πέταγμα (ή την δωρεά) όλων των άχρηστων αντικειμένων που δεν χρησιμοποιήσατε ποτέ και στην συνέχεια πακετάρετε και τακτοποιήστε τα εποχιακά ή τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν σπάνια.

Διακοσμητικά

Τα πλαστικά κουτιά αποθήκευσης έρχονται σε διάφορα μεγέθη για να χωρέσουν όλα τα διακοσμητικά αντικείμενα. Μπορούν να είναι κωδικοποιημένα χρωματικά ανάλογα με την εποχή. Αν τοποθετηθούν στην αποθήκη προτιμήστε τα διαφανή πλαστικά κουτιά αποθήκευσης, γιατί όπως και να τοποθετηθούν θα είναι αναγνωρίσιμα, αν φαίνονται θα είναι προτιμότερο να είναι όμορφα χάρτινα κουτιά με ετικέτες.

Ρούχα

Δεν χρειάζεστε την ζακέτα σας το καλοκαίρι , ούτε τα σορτς και τις σαγιονάρες τον χειμώνα!
Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη πάνινη τσάντα αποθήκευσης για τα «εκτός εποχής ρούχα» και απλά την βγάζετε έξω όταν αλλάξει ο καιρός.

Αποθηκεύστε με στιλ

  •           Για μέγιστη χρήση του μικρού σας χώρου, κοιτάξτε ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ! Υπάρχει χώρος στην κορυφή των τοίχων! Αξιοποιώντας τον χώρο από το δάπεδο μέχρι την οροφή θα ανακουφίσει την στενότητα και την δυσφορία από τοίχο σε τοίχο. Αναμφίβολα τα ψηλά ράφια στον τοίχο σας δίνουν πολύ περισσότερα μέρη αποθήκευσης.



  •          Αφήστε τους υπόλοιπους τοίχους άδειους για τέχνη!


  •            Αντί για κεφαλάρι στο κρεβάτι χρησιμοποιήστε ράφια. Εξαλείφεται η ανάγκη για κομοδίνο, ενώ σας δίνεται περισσότερο χώρο για τα βιβλία, τις λάμπες και όλες τις νυχτερινές σας ανάγκες!



  •            Δεν έχετε ακόμη χώρο αρκετό χώρο αποθήκευσης? Κοιτάξτε κάτω από το κρεβάτι! Καθαρίστε την ακαταστασία με συρτάρια και κουτιά αποθήκευσης.


Πολύ- και Ανά- χρησιμοποιούμενα αντικείμενα

Δοκιμάστε μια νέα άποψη των παλιών αντικειμένων σας. Πως όμως μπορούν να αποκτήσουν διπλή χρήση ή να χρησιμοποιηθούν ως κάτι εντελώς διαφορετικό?

Επιφάνειες

  •            Χρειάζεστε λίγο περισσότερο πάγκο ή επιφάνεια εργασίας? Δοκιμάστε ένα κινητό καρότσι κουζίνας, μπορεί να βοηθήσει και στις δύο περιπτώσεις!


Έπιπλα

     
     

  •            Με μικρότερα ή λιγότερα πόδια δίνουν περισσότερο χώρο για τα πόδια, άρα και πιο μεγάλο χώρο κίνησης. Φυσικά και υπάρχουν οι καναπέδες- κρεβάτια, αλλά σκεφτείτε τις αποθηκευτικές ευκαιρίες που έχουν οι ντιβανοκασέλες, οι οποίες διπλασιάζουν και τον χώρο του καθιστικού! Μερικά όμορφα αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν κυρίαρχα έπιπλα με αποθηκευτικό χώρο, όπως: μια αντικέ βαλίτσα ως coffee table ή μια σκάλα σε ραφιέρα!


 ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Δέσποινα Ανδρώνη


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: weheartit.com , google.com

No comments:

Post a Comment