Thursday, November 21, 2013

Η ζεστή ατμόσφαιρα των χρωμάτων στις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες που έρχονται!


Σύνηθες φαινόμενο της εποχής μας ,που ολοένα και αυξάνεται είναι το να πολλαπλασιάζονται οι ώρες που μένουμε  στο  σπίτι μας, γι αυτόν ακριβώς το λόγο οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα χώρο ζεστό και ευχάριστο ,που θα αποπνέει ζεστασιά,  αισθήματα  που οι χειμωνιάτικες νύχτες και μέρες το απαιτούν . .Να δημιουργήσουμε τις δικές μας γωνίες ,αυτές στις οποίες θα πίνουμε ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ,θα διαβάζουμε το αγαπημένο μας βιβλίο, με δυό λόγια σημεία στο χώρο, που θα  αναδύουν  συναισθήματα άνεσης και χαλάρωσης.όχι μόνο σε εμάς τους ίδιους αλλά και σε αυτούς με  τους οποίους μοιραζόμαστε στιγμές στο  δικό μας προσωπικό  καταφύγιο .



  Ένα από τα  σημαντικά και άκρως ελκυστικά στοιχεία-κλειδιά, τα οποία θα μας βοηθήσουν  στην υλοποίηση όλων όσων προείπαμε είναι τα χρώματα,για τα οποία θα αναφερθούμε και εκτενέστερα στη συνέχεια.Οφείλουμε να παραδεχτούμε οτί δεν είναι καθόλου εφικτή, όπως θα έπρεπε και εμείς οι ίδιοι θα θέλαμε, η πλήρης χρωματική αλλαγή του χώρου μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, παρόλα αυτά έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε ωραίους ,μοντέρνους χρωματικούς συνδυασμούς μέσα από μικρές και εύκολες μετατροπές ,που δεν κοστίζουν αλλά αντίθετα  προσδίδουν μία διαφορετική νότα ανανέωσης όχι μόνο στο χώρο αλλά και σε εμάς τους ίδιους.Ας αφήσουμε λοιπόν τους εαυτούς μας να υπάρξουν μέσα από χρώματα και συνδυασμούς που η λογική μας δεν φαντάζεται αλλά το συναίσθημα και η αισθητική μας τολμάει. 
Οι παρακάτω συνδυασμοί είναι από αυτούς και θα κυριαρχήσουν φέτος και είναι οι εξής . . 

 Δυνατά χρωματιστά μαύρα ,μουντά παστέλ ,χαρούμενοι,φυσικοί  τόνοι από τη δεκαετία του '50  με μια νότα φωτεινού φλούο.

Αυθόρμητα και ζωντανά ,φρέσκα και ζουμερά μώβ 
Χρωματιστές και εναλλασσόμενες λωρίδες έντονων και παστέλ χρωμάτων
Δροσερό λεμονί σε συνδυασμό με το απαλό γκρί
Μέντα πάνω σε  έντονο ξύλο και γκρί -καφέ 
Ζεστά παστέλ που θα πλαισιώνουν το όμορφο κοραλλί 
Αρμονικοί τόνοι μαύρου που καφετίζουν και μπλεδίζουν το γνωστό σε όλους μας blue-black
Σάπιο μήλο που θα περιβάλλεται από μπρονζέ και μπέζ τοίχους 
Τόνοι του μπλέ και του τυρκουάζ 


 Πράσινο  και κίτρινο σε συνδυασμό με γλυκό μπέζ. 

Αυτές ήταν κάποιες προτάσεις ,από τις διαφορετικές ομάδες των φετινών χρωμάτων.Ας αναφερθούμε ,όμως και στις γνωστές βασικές μας ομάδες καθώς και  στις  αποχρώσεις που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας φέτος.


Κόκκινα : Το βαθύ καρπουζί ,τα κομψά και γλυκά ροζ καθώς και το στυλάτο τολμηρό μαύρο βατόμουρο θα κυριαρχήσουν

Πορτοκαλί: Το ζεστό κοραλλί που προέρχεται από το πορτοκαλί είναι αυτό που θα τραβήξει τα βλέμματα

Κίτρινα: Το κίτρινο και το γνωστό το τελευταίο διάστημα λάιμ θα κλέψουν την παράσταση αν συνδυαστούν με το απαλό γκρί.

Πράσινα: Γαλαζοπράσινα,μπρανζέ και αποχρώσεις ελαίου σε απαλό συνδυασμό με μπλέ θα μονοπωλήσουν  το ενδιαφέρον μας.

Μπλέ: Από αυτήν την ομάδα έντονα θα δούμε αποχρώσεις  όπως ,μπλε του χειμωνιάτικου ουρανού,το βαθύ του ζαφειριού, μέχρι πολύ σκούρα βελούδινα γαλαζοπράσινα και  φωτεινά κυανά.

Μωβ: Εδώ το λιλά καθώς και το βιολετί είναι τα ιδανικά που σε συνδυασμούς με  το κίτρινο και το σοκολατί μπορούν να αναδειχτούν και να μας γοητεύσουν.
και τέλος τα αγαπητά στους περισσότερους από εμάς τα 

Ουδέτερα: αποχρώσεις όπως αυτές του βότσαλου,του φτερού ,της πέρλας και κάποια μπλέ του πάγου θα κάνουν έντονη την παρουσία τους το φετινό χειμώνα κυρίως κάτω από συνδυασμούς με  inox μεταλλικές επιφάνειες.



Κείμενο: Πάτρα Τσορμπατζόγλου
                 interior  designer

No comments:

Post a Comment