Thursday, November 21, 2013

ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΕΣ


Ένα έπιπλο ,το οποίο  μπορεί να υπάρξει σε όλους τους χώρους ,όπως για παράδειγμα σε ένα σπίτι,σε μία οποιαδήποτε επαγγελματική στέγη είναι η βιβλιοθήκη,γιατί κανείς δεν σχεδιάζει το γραφείο του ή το σπίτι του ,χωρίς να τοποθετήσει έστω και μία μικρή διακριτική ή όχι, βιβλιοθήκη.
Σε χώρους όπως αυτός των εκθέσεων,σε σχολεία,σε ιδρύματα και σε πολλά άλλα μέρη που μου έρχονται στο μυαλό και που θα χρειαστεί πολύ μελάνι για να σας τα απαριθμήσω , το έπιπλο-βιβλιοθήκη αποτελεί βασικό στοιχείο διακόσμησης.Γι ' αυτό το λόγο θέλησα να γράψω στο άρθρο αυτό  για το συγκεκριμένο αντικείμενο  και να δούμε μαζί σχήματα,μεγέθη,χρώματα και τύπους από αυτό,ώστε να γνωρίζουμε ποια βιβλιοθήκη θα πρέπει να αγοράσουμε και  το σημείο που θα την τοποθετήσουμε για να αναδειχθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο!

Δύο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πρώτον ,ότι μια βιβλιοθήκη δεν αγοράζεται μόνο αλλά και δημιουργείται είτε από τους ειδικούς είτε από εμάς τους ίδιους και δεύτερον σε όποιο σχήμα,χρώμα,μέγεθος και στύλ κι αν είναι, πρέπει πάνω από όλα να εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες!  



Μία όμορφη κατασκευή  είναι η  βιβλιοθήκη τοίχου γεμάτη αντικείμενα που θέλουμε να υπάρχουν και να ομορφαίνουν το χώρο μας ,όπως αναμνηστικά,μικρές κομψές αντίκες, κεριά,φωτογραφίες και είναι η ιδανική σε έναν χώρο όπως το σαλόνι μας!


Οι περισσότεροι χώροι χαλάρωσης και πνευματικής αναζήτησης φιλοξενούν βιβλιοθήκες εμπλουτισμένες από κάθε είδους βιβλία που σε ταξιδεύουν στο ατελείωτο ταξίδι της γνώσης ,καθίστανται ικανές να φέρουν ισορροπία και συγκέντρωση μέσα από το κατάλληλο επιλεγμένο  σχήμα, χρώμα και σημείο στο οποίο θα τοποθετηθούν!




Σε μικρούς ,μαγευτικούς φοιτητικούς χώρους ,που τα βιβλία,τα χαρτιά και τα μικρό αντικείμενα είναι πολλά ,οι βιβλιοθήκες είναι απαραίτητο στοιχείο του χώρου,αφού μπορούν να είναι εύχρηστες και λειτουργικές!
                                       


Άλλο ένα στύλ τελείως διαφορετικό είναι αυτό που κάθε παιδικό δωμάτιο έχει,αφού τοποθετούνται όμορφα και τακτοποιημένα όλα τα παραμύθια και τα παιχνίδια του παιδιού μας!

                                             
 Τέλος θα κλείσω με μία εικόνα ,η οποία μας δείχνει πως μία βιβλιοθήκη εκτός από χρήσιμη μπορεί να είναι στύλ ,στοιχείο διακόσμησης του χώρους μας.Γι ' αυτό τολμήστε να επενδύσετε σε ένα τέτοιο έπιπλο που θα διαλέξετε εσείς και θα εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες στο χώρο!




 

 

Κείμενο: Πάτρα Τσορμπατζόγλου
                 interior  designer


No comments:

Post a Comment